at 8:58 pm: Gepubliceerd door .

De provincie Vlaams-Brabant zet in 2013 het evenement Kinderhoogdag, onder het mom van ‘Cultuur op elke straathoek’, verder. In 10 Vlaams-Brabantse gemeentes (Galmaarden, Zoutleeuw, Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Zemst, Keerbergen, Diest, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Herent) kunnen kinderen proeven van cultuur op minimaat. Elk kind tussen 3 en 12 jaar kan, vergezeld van ouders, grootouders en iedereen die mee wil vieren, genieten van originele voorstellingen, zelf aan de slag gaan in een van de vele workshops, of verwonderd worden door de vele straattheateracts. Op zondag 10 maart geeft Galmaarden het startschot voor de reeks.  

kinderhoogdagen, belgië, vlaams-brabant, galmaarden, Zoutleeuw, Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Zemst, Keerbergen, Diest, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, herent

Cultuur op elke straathoek

‘Kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met cultuur, hebben meer kans om zich te ontplooien tot gelukkige en kritische volwassenen’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd. ’Kinderen moeten de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Maar de verplaatsing naar de stad, waar veel culturele activiteiten geconcentreerd zijn, is niet voor elk gezin vanzelfsprekend. Daarom brengen we met de Kinderhoogdagen cultuur om de hoek. Op een laagdrempelige manier. We kleden de gemeente zo in dat elke toevallige passant zin krijgt om te ontdekken wat er te gebeuren staat. Met een cultuurfeest dicht bij huis, niet alleen in een theaterzaal maar ook op straat, willen we zoveel mogelijk nieuwe bezoekers prikkelen en cultuur laten ontdekken’.

Programma Galmaarden

De Kinderhoogdag in Galmaarden heeft een gevarieerd programma. Op de agenda staan:

·         De voorstelling ‘Ikiloliki’ van Theater FroeFroe
·         De voorstelling ‘Barbie Rama’ van Theater Tieret
·         Een workshop bekpoppen maken
·         Een verrassingsslotshow

Jaarprogramma 2013

De Kinderhoogdagen vinden dit jaar plaats op volgende data:

10 maart in Galmaarden 

21 april in Zoutleeuw 

26 mei in Wezembeek-Oppem 

2 juni in Sint-Genesius-Rode 

16 juni in Zemst 

8 september in Keerbergen 

22 september in Diest 

13 oktober in Grimbergen 

3 november in Kapelle-op-den-Bos 

1 december in Herent

Praktische info

Een Kinderhoogdag-polsbandje kost 5 euro en geeft je toegang tot alle activiteiten per leeftijd. Leden van de Gezinsbond betalen slechts 4 euro. Je kan deze op voorhand aanschaffen. Ouders en begeleiders die een voorstelling of workshop willen bijwonen hebben ook een bandje nodig! Inschrijven voor de workshops is eveneens noodzakelijk, want vol is vol!

Meer info over het programma: www.kinderhoogdag.be

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.