at 8:18 am: Gepubliceerd door .

Met STORM! brengt Kunstencentrum Vrijstaat O. in de Grote Post twee avonden lang een nieuw jazzfestival. Focus ligt op jong talent, jong werk. Uitdaging is het tonen van de nieuwe generatie binnen- en buitenlandse jazzmuzikanten.

Bijzondere muziekvoorstellingen voor kinderen

STORM! kan je ook in familieverband beleven (vanaf 5 jaar)! Zonzo Compagnie, die garant staat voor bijzondere muziekvoorstellingen voor kinderen, creëert voor STORM! een muzieklabyrinth op onverwachte plekken van het nieuwe en reusachtige CC De Grote Post. Een muzikale ontdekkingstocht door een labyrint vol verborgen kamertjes, weergalmende gangen en vergeten hoekjes, waar anders geen publiek komt. En muzikale verrassingen achter elke deur of hoek!

Muziekkamers

storm.jpgIn POPOVSKA’S KAMER ontmoeten we Aleksandra Popovska uit Macedonië. Haar liederen ademen de weemoed en het vuur van de Balkan en verbrokkelen tot de stem van iemand die in een vreemd land terecht komt en een nieuwe taal probeert te spreken. Een taal van klanken en geluiden die we herkennen en verstaan, maar toch niet helemaal begrijpen.

In de BOSKAMER zetten trompettist Jon Birdsong en harpiste Jutta Troch hun instrumenten in voor een kwartiertje muzikale verbeelding. Een concert dat je af en toe op het verkeerde been zet, de ruimte waarin je bent doet vergeten en waar elke klank het begin kan zijn van een nieuwe melodie.

En dan is er nog SONITUM HORARIUM, de wonderlijke installatie van Hans Beckers. In de handen van deze kunstenaar is zand een muziekinstrument, waarmee hij als een weergod speelt. Daarvoor bouwde hij een installatie met kranen, druppeltellers, potten, schalen en microfonen. Kompaan van deze weergod is trompettist Bart Maris, die met de machines een muzikaal gesprek voert.
 
 
 
Prijzen
 
5 euro in voorverkoop, 7 euro aan de kassa
 
Praktische info
 
CC De Grote Post
H. Serruyslaan 18a 
8400 Oostende
 
Zaterdag 6 april om 14u en 15u15
 
Totale duur: 105 minuten
 
 

 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.