at 8:49 pm: Gepubliceerd door .

De toeristische dienst van Graubünden organiseert de komende maanden een speciale schrijfwedstrijd voor jonge reisjournalisten uit België (en Nederland): De Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten. De winnaar van de schrijfwedstrijd wordt onderscheiden met een oorkonde en een geldprijs en biedt beginnende (reis)journalisten een unieke kans.

Succesvol concept

In 2011 heeft Graubünden Toerisme voor het eerst een Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten in Nederland en België uitgezet. Deze succesvolle eerste editie, gewonnen door een Belgische reisjournaliste, krijgt dit jaar een vervolg. 

Via de website kunnen belangstellende journalisten of stagiaires (op een media redactie) – onder de 32 jaar – zich inschrijven voor deelname aan de Graubünden persprijs voor jonge reisjournalisten. De organisatie kiest uit de inschrijvingen maximaal tien deelnemers die, op uitnodiging van Graubünden Toerisme, op 5 september 2013 een Engelstalig schrijf- en reportageseminar in Breda mogen volgen van de inspirerende Duitse docent en reisjournalist Peter Linden. 

Onderzoek in Graubünden

Van 30 september tot en met 5 oktober 2013 gaan de jonge journalisten een week naar Graubünden en onderzoeken zij het van tevoren gekozen thema. Het gekozen thema voor deze editie van de Prijs is de nieuwe verbinding tussen de skigebieden van Arosa en Lenzerheide. Die verbinding zal het nieuwe winterseizoen 2013/2014 in gebruik genomen gaan worden. De jonge journalisten worden hierin begeleidt door Linden, die de kandidaten helpt om aan het verzamelde ruwe materiaal vorm en structuur te geven. Gepubliceerde reportages worden door een deskundige jury beoordeeld. Uiteindelijk is er één winnaar die zich de beste jonge reisjournalist van België en Nederland mag noemen. Hij of zij wordt beloond met een oorkonde en een geldprijs.

Praktische info

Aanvullende informatie, de officiële uitnodiging en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook direct inschrijven voor de wedstrijd (tot uiterlijk 1 augustus 2013).

Veel succes!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.