at 6:04 pm: Gepubliceerd door .

Op een druilerige 15de augustus trokken we richting Antwerpen om er de onderwaterwereld van Aquatopia te ontdekken. Nabij de Zoo, op het Koningin Astridplein, kan je er in zeven werelden duiken, die allen even interessant zijn!

Zeven werelden

Van zodra je Aquatopia binnenstapt, kom je in een andere wereld terecht. Aan de kassa krijg je een plannetje mee, maar eigenlijk moet je gewoon de weg volgen en dan mis je niets van de onderwaterwereld!

Starten doe je in het Regenwoud. Het decor bestaat uit bomen en bladeren waar je tussendoor moet lopen. Onder een bruggetje zwemmen de eerste vissen, zoals de arowana of de stekelige schildermeerval. In een terrarium zit een blauwe pijlgifkikker en iets verder een gigantische spin.

DSCN0350.JPG

Van het Regenwoud komt je in het Moeras terecht. Hier even geen vissen, maar wel schildpadden, slangen, hagedissen en andere reptielen. Het is er broeierig warm en mama is niet helemaal op haar gemak: deze dieren zitten niet achter glas, maar kunnen gewoon naar believen rondkruipen. Het bordje aan de ingang van deze ruimte waarschuwt dat je de dieren gewoon te laten doen, tenzij ze je lastigvallen, dan mag je security erbij halen, slik. Ik loop maar snel door onder die tak van waarop een hagedis mij met zijn kraaloogjes aanstaart…

Snel naar de duikboot, dan maar! Een periscoop, een stuurwiel, honderden knopjes waardoor lichtjes gaan branden, zo ziet een onderzeeër eruit. Je vindt in deze wereld vreemde creaturen, maar ook prachtig gekleurde vissen uit Hawaï of de Caraïben.

Vervolgens wacht de Mangrove ons op. Met een roltrap ga je naar de volgende verdieping. Boven de roltrap hangen gigantische prachtig nagemaakt kwallen die het geheel een surrealistische indruk geven. Eens in de Mangrove kan je tussen een decor van bomen en struiken langs een groot aquarium lopen en er zelf onderdoor kruipen om aan de andere kant weer uit te komen. Hier kan je kijken naar een koeneusrog, een bruine egelvis, een degenkrab of een dwergverpleegsterhaai.

DSCN0362.JPG

Daarna zijn de prachtige koraalriffen aan de beurt. Hier bespeur je niet alleen vissen, maar ook algen, prachtige zeesterren en kleine koraaldiertjes. Urenlang kan je kijken naar de grote aquaria die tot aan het plafond reiken.

In het labo kan je een heleboel speciale diersoorten van dichtbij bekijken zoals kwallen, garnalen, zeepaardjes en anemoonvisjes. Nieuwe bewoners worden in hier in het oog gehouden om te kijken of ze gezond zijn en om het diertje even tot rust te laten komen. En de zeer gevoelige of pasgeboren dieren worden hier verzorgd. Voor de kinderen staan er enkele educatieve spelen en de allerkleinsten kunnen in een speelhoek met zachte blokken spelen, naast een aquarium met prachtige visjes in. Op een bankje zit een verzorger met een slang in zijn handen. Hij vertelt over het dier en laat de bezoekers de slag aanraken of vasthouden. Wij zijn niet meteen zo’n grote helden dat we onszelf opwerpen, maar voelen wel eens aan het glibberige vel van de slang.

De laatste wereld die we binnenstappen is die van de Oceanen. Daarvoor neem je de roltrap via de gigantische mond (met tanden) van een haai! Heel wat vissen en haaien hier die je van heel dichtbij kan bekijken, want je loopt in glazen gangen zodat de vissen langs en boven je zwemmen, heel indrukwekkend!

DSCN0363.JPG

Sharkies

Aan het einde van de gang kom je in restaurant Sharkies terecht. Hier kan je een kleine snack (pasta, worstenbroodje, panini…) eten of iets drinken terwijl je naar de vissen kijkt. Er is voor de kleinsten ook een mini-speeltuin met klauterparcours en ballenbad, waar ze even zoet mee zijn. 

Daarna gaat het bezoek richting uitgang, maar eerst passeer je nog de shop met allerlei speelgoed, juweeltjes en massa’s pluchen diertjes!

Op een goed uur waren we rond, maar we bleven dan ook niet overal staan om alle informatie te lezen, omdat onze kinderen daar net iets te klein voor zijn. Desalniettemin genoten ze van de vele vissen en andere dieren en hadden ze een leuke voormiddag!

Praktisch

Aquatopia
Koningin Astriplein, 7
2018 Antwerpen

Aquatopia is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur (behalve op Kerstdag).

Ook open op zaterdag, zondag en feestdagen!

Prijzen:

Jonger dan 3 jaar: gratis

3-12 jaar: € 10,00

13-60 jaar: € 14,50

60+, Andersvaliden: € 10,00

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.