at 11:55 am: Gepubliceerd door .

Misschien hebben jullie de eerste aflevering gisteren wel gezien op VTM om 18u? Vanaf nu kookt Sofie Dumont op woensdag met kinderen in haar nieuwe keuken. Heb jij ook zo’n kleine kok in huis? Doe dan inspiratie op bij De Keuken van Sofie.

De Keuken van Sofie

De nieuwe VTM-vooravond heeft inmiddels zijn intrede gemaakt in de huiskamer. Lady chef Sofie Dumont mocht het najaar aftrappen vanuit een gloednieuwe keuken. Gisteren mocht ze meteen haar eerste jonge souschef, de achtjarige Benthe, voor de wekelijkse ‘Sofie kookt met kids’ ontvangen.

sofie_keuken.jpg

Ook in het tweede seizoen gaat Sofie elke dag voor een lekker gerecht in haar tv-keuken volgens vijf vaste themadagen. Iedere woensdag kookt Sofie met kids en verwelkomt ze telkens een andere hulpkok tussen 8 en 14 jaar. Samen met de kinderen bereidt ze een maaltijd die haar gezelschap volledig zelf mag uitkiezen.

Benthe was afgelopen zomer met haar ouders op vakantie geweest naar Oostenrijk en had daar de plaatselijke specialiteit Kaiserschmarrn gegeten. Ze vond dit zo lekker dat ze er ook thuis graag van zou smullen. De jonge kokkin probeerde samen met haar mama het gerecht al eens klaar te maken, maar jammer genoeg zonder lekker resultaat. Daarom wilde ze nu van Sofie leren hoe ze een geslaagde Kaiserschmarrn op tafel tovert. Bovendien liet Sofie Benthe ook proeven van varianten op de klassieke versie van deze Oostenrijkse pannenkoek.

Themadagen

Op maandag: Sofie let op de centen, met een budgetvriendelijk gerecht

Op dinsdag: Sofie goes classic, waarbij ze een lekkere klassieker op tafel tovert

Op woensdag: Sofie kookt met kids, met het gerecht van een jonge kok

Op donderdag: Sofie let op de lijn, lekker gezond en licht 

Op vrijdag: Sofie met een korstje, heerlijke desserts!

Praktische info

De keuken van Sofie, van maandag tot vrijdag, om 18u op VTM

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.