at 5:45 pm: Gepubliceerd door .

Van 25 april tot en met 2 mei 2014 vindt de eerste editie van de nationale Week van de huidzorg plaats. Een week in het teken van de huid waarin aandacht wordt gevraagd voor een goede wondverzorging en voor deze eerste editie, in het bijzonder bij kinderen.

huidzorg.jpg

Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Een snijwonde tijdens het schoonmaken van groente, een brandwonde aan de kookpotten, een schaafwonde bij een valpartij.. Een ongeluk zit in een klein hoekje en we krijgen er vaak genoeg mee te maken. Met kraantjeswater, ontsmettingsmiddel, kompres, verband of pleister is de ergste nood meestal gelenigd. Toch is voorzichtigheid geboden. Een onvoldoende verzorgde wonde, hoe klein ook, kan ernstige gevolgen hebben.

De huid is is het grootste orgaan van het menselijke lichaam: ze omhult en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Onze levensstijl, weers- en werkomstandigheden, stellen onze huid behoorlijk op de proef. De huid is bovendien ook een bijzonder kwetsbaar orgaan; schaafwonden, snijwonden, en oppervlakkige brandwonden zijn de meest voorkomende wonden, zo blijkt uit een enquête.

Deze enquête, uitgevoerd bij 300 Belgische vrouwen, toonde aan dat bijna 1 op 4 vrouwen maandelijks of zelfs wekelijks oppervlakkige wonden verzorgt bij zichzelf of anderen. Hoewel wondverzorging voor veel mama’s een bijna alledaagse taak is, zijn er toch nog heel wat misverstanden die een goede wondverzorging in de weg staan.

Tijdens de nationale Week van de Huidzorg zal er ook in de apotheek extra aandacht zijn voor een goede wondverzorging door middel van advies, tips en patiëntenbrochures.

Meer info

Alle informatie over de Week van de Huidzorg is terug te vinden op de website: http://www.weekvandehuidzorg.be

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.