at 2:19 pm: Gepubliceerd door .

Nog tot 16 augustus wordt Mini-Europa elke zaterdagavond vanaf zonsondergang ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer die gecreëerd wordt door duizend en één lichtjes. De gevels en tuinen van het Brusselse miniatuurpark lichten op in de nacht, wat zorgt voor een fascinerend schaduwspel dat de aandacht vestigt op de details van de maquettes. Een spetterend muzikaal vuurwerk van zo’n vijftien minuten lang vormt vanaf 22u30 de apotheose van de avond.

minieurope-vuurwerk.jpg

Mini-Europe by night 2014 met nog meer attracties

Mini-Europa pakt al voor de 19de keer uit met dit lichtfestival waarbij het park op vijf opeenvolgende zaterdagen tot middernacht open blijft. Deze zomer mag het een aantal extra monumenten in de schijnwerpers plaatsen: een maquette in het thema van de Eerste Wereldoorlog, met onder andere een reproductie van 5 militaire begraafplaatsen aan het Belgische oorlogsfront, behoort sinds kort tot de collectie van het miniatuurpark.  

Verder palmen een aantal zonnevoertuigen Mini-Europa in. Maquettes van de PlanetSolar (de catamaran van Raphaël Domjan), de Nuna7 (de zonnewagen gebouwd door studenten van de universiteit van Delft) en de Solar Impulse krijgen dan een plaatsje in het park.

minieurope.jpg

Zilveren jubileum

Om de 25ste verjaardag van Mini-Europa luister bij te zetten, werd gekozen voor een mix van leuke feestmuziek om het vuurwerk te begeleiden. ‘Celebrations’ (Kool and the Gang), ‘Let’s Dance’ (David Bowie), ‘Let’s get it started’ (Black Eyed Peas), ‘Happy’ (Pharrel Williams) en ‘Happy Birthday’ (Stevie Wonder) zijn slechts enkele nummers die tijdens het muzikaal vuurwerk uit de luidsprekers zullen schallen. Dit  vuurwerk wordt een echt feest voor zowel oren als ogen, waar je bovendien niks extra voor moet betalen: de normale toegangsprijzen blijven gelden.

Tarieven Mini-Europa: volwassenen € 14,30 / kinderen € 10,70 – speciale groepstarieven 

Praktische informatie                                                                                                                      

Brupark
1020 Brussel
Infoline: 02 478 05 50
Tel. 02 474 13 13

www.minieurope.eu

 

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.