at 10:18 pm: Gepubliceerd door .

Omdat zomervakanties nogal lang kunnen duren wanneer je kinderen graag naar school gaan, voorzien we af en toe een uitstapje dat wat verder gelegen is. Deze keer viel ons oog op het Duitse pretpark Wunderland en dus boekten we voor de tweede maal onze tickets via Travelbird en trokken naar Kalkar!

TravelBird

Het is reeds de tweede keer dat we via de online reisaanbieder TravelBird een pretpark met overnachting boekten (zie onze uitstap naar Toverland) en het is altijd even gemakkelijk. Wanneer je je inschrijft op de site krijg je dagelijks superinteressante aanbiedingen in je mailbox aan forse kortingprijzen. De moeite waard om eens een kijkje te nemen. Er staan verschillende pretparken of andere bestemmingen die geschikt zijn voor kinderen (bekijk ze hier), op, maar wij kozen dus voor Wunderland in Duitsland.

Het hotel

Omdat Kalkar op zo’n 250 km van Brussel gelegen is en we dus toch even onderweg zijn, leek het ons beter om meteen een overnachting te boeken in het hotel van het familiepark, kwestie van onze tijd in het attractiepark optimaal te benutten en de kinderen ook voldoende nachtrust te gunnen. En dus kwamen we op zaterdagnamiddag aan in het hotel. De incheck verliep vlot en we konden al snel naar onze kamer. Die was zeer ruim en aangenaam. Het dubbel bed werd van de rest van de kamer gescheiden door middel van een grote kast en er stond nog een bureau en tv. In het grote gedeelte van de kamer stond een enkel bed en een stapelbed. Je kan dus met 5 personen in deze kamer overnachten. Daarnaast was er ook nog een badkamer met grote douche, een toilet en een lavabo.

DSCN3881.JPG

In het hotel zijn ook nog een aantal sport- en vrijetijdsfaciliteiten. Zo kan je er een fiets huren of als gast gratis gebruik maken van de fitnessruimte. Er is een sporthal waar je tennis of badminton kan spelen en er is een midgetgolfbaan. ’s Avonds kan je gaan bowlen of iets gaan drinken in de Caféstraat. En om helemaal te ontspannen is er een massagesalon.

Het interieur van het hotel was zeer smaakvol ingericht, in Egyptische stijl, met overal hiërogliefen, zuilen, tekeningen van piramides en zelfs een sterrenhemel.

DSCN3871.JPG

In de grote hal van het hotel staat ook nog een overblijfsel van de (nooit gebruikte) kerncentrale waar het hotel in is ondergebracht.

DSCN3870.JPG

Buffetrestaurant

’s Avonds kan je voor het avondeten terecht in het buffetrestaurant (of tegen betaling van 10 euro is er het à la carte restaurant). Je wordt naar je tafel gebracht en vervolgens mag je aanschuiven aan de verschillende buffetten en er is echt keuze te over! Er was een koud buffet (met onder andere zalm, kreeft, makreel, maar ook vlees en fruit), een warm buffet (met pasta, rijst, gratin dauphinois, kip in currysaus, stoofvlees, kabeljauw, scampi’s…) en voor het dessert kon je kiezen uit ijs of een ruim assortiment aan taarten en gebak. Alles was even lekker, er was voldoende voor iedereen en alle buffetten werden regelmatig bijgevuld.

duitsland,kalkar,wunderland,attractiepark,all inclusive

’s Morgens mag je in het restaurant plaatsnemen voor het ontbijtbuffet, dat eveneens zeer uitgebreid is. Ontbijtgranen, allerlei soorten broodjes en ontbijtkoeken, charcuterie, verschillende soorten beleg (hagelslag, smeerkaas, choco, honing, confituur…), peperkoek, koude en warme dranken, eieren, spek, worstjes, poffertjes en zelfs vol-au-vent! Het ontbreekt werkelijk aan niets! Zelfs taart is opnieuw voorzien voor wie na het uitgebreide ontbijt nog een plekje moest hebben voor een zoete hap. 

De Lounge

Na het avondeten hadden we de keuze uit de verschillende faciliteiten, maar uiteindelijk besloten de kinderen hun avond door te brengen in de lounge naast het restaurant. Daar is een binnenspeeltuin (op kindermaat), 3 biljarttafels en verder een aantal lange tafels waar mensen gezelschapsspelletjes spelen of kaarten en een paar aangename zetels waar mensen praten, lezen, op hun tablet spelen of gewoon ontspannen. Persoonlijk vond ik dit een zeer leuke ruimte. Iedereen was er samen, het interieur was heel huiselijk –met een open haard en boeken in boekenkasten – er hing ook een tv (waar eigenlijk niemand naar keek) en er heerste een gezellige drukte. Kinderen liepen af en aan, je kon er je stukje taart verorberen of gewoon een koffie drinken, alles in een ongedwongen sfeer.

Het attractiepark

Na het ontbijtbuffet waren we helemaal klaar om het attractiepark te ontdekken! Speciaal aan dit attractiepark is alvast de all inclusive formule die inhoudt dat je in het hele park onbeperkt frietjes, ijs, frisdrank, koffie en thee mag gebruiken, in zelfbediening. Je schept dus zelf je frietjes in een pakje en kiest je saus (curryketchup of mayonaise), je neemt zelf je frisdrank aan de automaten en je steekt je hoorntje in de ijsmachine en wacht tot je ijsje klaar is. En dit de hele dag door, zoveel je maar wil!

Maar goed, we zijn hier ook vooral om plezier te hebben en dus proberen we de eerste attracties die we tegenkomen uit. Een treintje, safariwagentjes, eendjes en piratenbootjes, ze konden mijn dochter van 4 bekoren. Mijn zoontje van 6 daarentegen voelde zich iets te groot voor dit soort van attracties. Hij kon wel terecht in de mini-theekopjes, de splash, de brandweerwagen en de botsauto’s (waar onze dochter dan weer niet in mocht). Voor de achtbaan was hij net te klein en ook de kartbaan (extra betalen) mocht hij nog niet in. 

splash.jpg

Binnen in de koeltoren is nog een grote junglespeeltuin, maar iets te onoverzichtelijk om mijn dochter alleen in te laten ronddolen. Met de hele familie hebben we wel nog genoten van de balloon race, een treintje, het reuzenrad, het labyrint en op de springkussens konden de kinderen hun energie nog kwijt. Voor het verkeerspark was mijn zoon al te groot, maar uiteindelijk heeft ook onze dochter dit niet kunnen doen omdat er geen parkverantwoordelijke aanwezig was en de kinderen hun zin maar deden en we daardoor te lang op onze beurt moesten wachten.

balloon.jpg

Wat ook vreemd was, was dat bepaalde attracties niet open waren (en nooit opengegaan zijn), terwijl andere op een ander moment ineens wel open waren. Op de folder stond dat de openingstijden normaal gezien aangegeven moeten zijn op de klokken bij de attracties, maar dat was niet het geval. Van vrienden hoorden we achteraf wel dat zij gewoon iemand van het park aangesproken hadden en die dan de attractie geopend had…

Kortom…

Persoonlijk vonden we Wunderland vergelijkbaar met Plopsa Indoor, voor onze zoon van 6 waren er niet veel attracties waar hij echt wild van werd (in de positieve zin van het woord uiteraard). De “toelatingsgrootte” van de attracties moet misschien eens herbekeken worden. In Plopsaland bijvoorbeeld mag onze dochter wel op attracties waarvoor ze hier te klein was (met traantjes tot gevolg) en ook een achtbaan kan als je als volwassene meegaat, wat hier niet het geval was. Ook jammer dat verschillende attracties tijdens ons verblijf helemaal niet opengegaan zijn.

De all inclusive formule is wel een schot in de roos, al kunnen de wachttijden oplopen door misbruik (lees: sommige mensen nemen echt overmatig veel pakjes friet mee), maar omdat het in de prijs inbegrepen is, jaagt niemand zich hier in op.

Zeer positief vond ik dat er bij de drank- en eetgelegenheden telkens een lijst hing met ingrediënten. Zeer interessant voor mensen met allergieën!

Het park werd ook netjes gehouden door de aanwezigheid van talrijke vuilbakken en personeel dat rondvliegend afval verwijderde.

Praktische info

Kernie’s Familiepark
Griether Straße 110-120
47546 Kalkar
Duitsland

Website

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.