at 11:43 am: Gepubliceerd door .

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober is het zo ver: de WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN veroveren Gent. Op zaterdag zal de Gentse burgemeester Daniel Termont het festival plechtig openen! Op zondag nemen de WOESTEWIJVEN Annelies Storms (schepen van cultuur) en Elke Decruynaere (schepen voor jeugd) die rol op zich.

Affiche-wildemannen-woestewijven.jpg

Een heel programma!

De Gentse Stadshal fungeert als centrum van het festival. Zo staat er een groot podium waarop elk uur een feestelijke ode aan het hart gebracht wordt: er wordt gezongen, gedanst en gefeest met telkens een bijzondere gast (de burgemeester, de Piepkes,…). De houtblazers (muzikanten) brengen 3 keer per dag hout naar een open haard waar pannenkoeken worden gebakken. De Stadshal is eveneens een grote „bouwplek”. Kinderen kunnen met karton en lakens zelf aan de slag om kampen te bouwen, hun stad te verbeelden, … Er is ook een infopunt; een bar én je kan er de wildste haarcoupe ooit krijgen.

Parcours

Rondom de Stadshal is er een parcours uitgetekend dat iedereen op eigen tempo kan ontdekken: door de Mageleinestraat, Sint-Niklaasstraat, Dhane-Steenhuyse, Veldstraat, Korenmarkt, Jan Breydelstraat, Gewad, Prinsenhof, Kinderrechtenplein, Patershol, Vrijdagsmarkt, Werregaerenstraat en zo terug naar de Stadshal. Op dit parcours zijn „interventies” te zien, met een ietwat theatrale insteek. Verwacht je aan tientallen prikkelende activiteiten voor en vooral mét kinderen! 

– Theatrale en muzikale performances zoals het Pompoentakkenorkest en Osterklank (een muzikale theatrale jukebox).

 – De Verdrietverwerker: Op de kantelen van het Gravensteen duiken muzikanten op, in het water rond het Gravensteen waadt een verdrietverwerker.  Met een bootje wordt jouw grootste verdriet naar het midden van het water gebracht waar de verdrietverwerker het verwerkt voor jou. 

 – Op het kinderrechtenplein leren kinderen een woeste Ha Ka-dans aan. Een danser leert hen op 40 minuten de wildste dans. (Groot)ouders mogen ook mee doen. Op het einde van de dag dansen alle kinderen samen onder de Stadshal deze dans. 

 – De Stille Tuin: In de kloostertuin van het Karmelietenklooster in het Prinsenhof heerst complete stilte. Je zit op een bankje terwijl jouw voeten worden gewassen, ondertussen speelt een violist klassieke muziek. 

 – Erik Kaïell is een Amerikaanse Nederlanders die met kinderen en jongeren een soort „urban stadsdans” ontwikkelt op gebouwen. Verschillende keren per dag trekken zij door de straten en doen acrobatische dansen op vensterbanken, dakgoten,… 

– De kinderen en jongeren van de theaterateliers van de KOPERGIETERY tonen in Dhaene-Steenhuyse wat ze de voorbije maanden gecreëerd hebben.

 – Samen met de kinderen van Larf! worden mobiele flashmobs getoond: kinderen duiken op onverwachte momenten met bijzondere acts.

 – SAM en haar Stemmenparadijs: in de brouwerij in het Patershol wordt een installatie gebouwd waar je stem vervormd wordt, een beetje zoals een spiegelpaleis maar dan met stemmen.

 – In het Hof van Ryhove worden video’s getoond, is er een workshop rond touwen knopen.

 – de Percussiebrug, Troeptuintjes van gerecycleerd zwerfvuil, de Bamboe Burcht, wilde pannekoeken, een Flash Busker Pop Up,  een theatrale jukebox, een verre Videovriend, zingende politie, het Pompoen Tak Orkest, jonge dansers op daken, een Woest Balkon, de Wilde Muziek-Mobiel, …

Deze en nog veel meer activiteiten houden de kinderen gedurende het hele weekend van 4 en 5 oktober bezig.

Praktische info

Stadshal – centrum Gent
Doorlopend van 10u tot 18u

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.