at 8:25 pm: Gepubliceerd door .

Van 14 tot en met 22 februari vindt in Brugge en Antwerpen het Jeugdfilmfestival plaats, met een feestelijke opening en een onvergetelijk slot! Met tal van prijzen, kleuterfilms en exclusieve filmvertoningen!

Openingsfilm

Ga op zondag 15 februari om 10u30 naar de openingsfilm in Cinema Liberty in Brugge en geniet van Het Lied van de Zee. Saoirse woont met haar broer Ben in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de magische wezens heeft uitgesproken. Tijdens hun wonderbaarlijke tocht naar huis moeten Ben en Saoirse hun angsten en allerlei gevaren trotseren. Een indrukwekkende animatiefilm van de Oscargenomineerde makers van The Secret of Kells.

Het Lied van de Zee is overigens genomineerd voor de Oscars in de categorie beste animatiefilm!

6101_het%20lied%20van%20de%20zee.jpg

Prijzen

Geen festival zonder prijzen! Negen langspeelfilms die niet gedistribueerd zijn in Vlaanderen en nog eens tien kortfilms nemen het tegen elkaar op. Deze unieke vertoningen worden beoordeeld door een internationale professionele jury, een kinderjury, het publiek en de Bedfilmpretjury. Samen reiken ze maar liefst 7 awards en 2 eervolle vermeldingen uit.

Kleuterfilms

Is het de eerst keer dat je naar de cinema komt? Maak je keuze uit Kleine Anna en Lange Oom, Emil & Ida van de Hazelhoeve, Storm, De Geur van Worteltjes of Les Livres s’animent. Haal dan na de film zeker je filmdiploma op!

Pop-up Cinema

Doorlopend gratis toegankelijk van zondag 15 tem zondag 22 februari van 10u00 tot 18u00 in HETSTEEN worden kortfilms vertoond in het festivalthema JEFF in the Dark: griezelen met Jeff in het oudste gebouw van Antwerpen. De allerkleinsten kunnen er hun favoriete spookje Laban begroeten. Voor de stoerdere kinderen speelt onder andere Sissy, de beste kortfilm op Het Jeugdfilmfestival in 2014.

Workshops

Na de film zelf aan de slag gaan? Ook dat kan! Ontdek de magie van oude special effects, maak een animatiefilm, kruip zelf achter de camera of leer de kneepjes van het vak bij een echte acteurscoach. Tijdens Studio Creatie worden foto’s en filmpjes van de workshops getoond en kan je lekker nagenieten van je eigen creaties.

Slotvoorstelling

De slotvoorstelling van het Jeugdfimfestival is Felix, op 22 februari om 14u in HETPALEIS in Antwerpen. Felix leeft in een buitenwijk van Kaapstad in Zuid-Afrika. Hij droomt ervan om saxofonist te worden net zoals zijn vader, maar zijn moeder vindt jazz duivelse muziek en verbiedt het hem. Felix drijft zijn zin toch door en stort zich in een muzikaal avontuur. Een dynamische film die werd omschreven als “Billy Elliott with Cape jazz” met een voortreffelijke cast met onder andere Oscar nominee Janet Suzman.

Felix werd verkozen tot Beste langspeelfilm door de kinderjury Antwerpen op Het Jeugdfilmfestival 2014.

6352_felix2%20logo%20ketnet.jpg

Praktische info

Alle info over tickets, films, randactiviteiten en locaties vind je op de site.

 

 

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

2 reacties