at 5:45 pm: Gepubliceerd door .

Altijd met een veilig gevoel op stap en de exacte locatie kunnen achterhalen van alles wat je lief is? Of het nu om je kind, bagage of om andere waardevolle bezittingen gaat. Met de Spotter – een gebruiksvriendelijke, lichtgewicht GPS-tracker die gemakkelijk overal mee naar toe kan worden genomen – is dat de eenvoudigste zaak van de wereld. De Spotter kan in heel Europa worden gebruikt en is exclusief verkrijgbaar in de winkels van Kruidvat. Kids Welkom vond dit wel een test waard!

Wat belooft de Spotter? 

spotter.jpgDoor het compacte formaat (61 x 44 x 16 mm) en lichtgewicht (35 gram) is de Spotter gemakkelijk mee te dragen en kun je de exacte locatie van een persoon of waardevolle spullen snel terugvinden. Deze locaties zijn online te bekijken en als je onderweg bent, biedt de gratis app (geschikt boor iOs en Android) voor smartphone en tablet uitkomst. De mobiele GPS-tracker verstuurt bij ‘beweging’ automatisch elke 60 seconden een locatie en bij ‘stilstand’ elke 30 minuten. Alle locaties zijn gedurende 24 uur terug te zien. 

Bovendien kan in geval van nood het SOS-alarm op de Spotter worden ingeschakeld, door vijf seconden op de SOS-knop te drukken. De aan de Spotter gekoppelde gebruiker ontvangt direct een SOS-melding, inclusief de locatie van de GPS-tracker. Deze kan vervolgens via de app naar de Spotter bellen en meteen contact opnemen met de drager. Alarmmeldingen worden als push-bericht getoond op de smartphone. Deze zijn direct zichtbaar op het scherm van de telefoon, ook al staat de Spotter-app niet open.

De Spotter heeft Europese dekking, voldoet aan de hoogste normen op het gebied van databeveiliging en heeft de hoogste GPS-klasse. De Spotter werkt via het GSM-netwerk op prepaid-basis, dus geen contracten of verplichtingen. De Spotter is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat voor 69,99 euro, inclusief een gratis prepaid-tegoed van 1 maand. Daarna kan het prepaid tegoed voor 4,99 euro per maand worden opgewaardeerd. Bij afname van een jaar betalen klanten 3,99 euro per maand.

Onze testresultaten

We testten de spotter tijdens een bezoekje aan pretpark Bellewaerde, een uitgelezen plek om je kinderen kwijt te raken!

De avond ervoor had ik de app reeds op mijn smartphone geĆÆnstalleerd en de spotter opgeladen. Bij het apparaatje zit een code die je moet ingeven wanneer je registreert via www.spottergps.com, vervolgens is het allemaal kinderspel. Je kan ingeven waar je woont, in welke zone je kind vrij mag bewegen, enz. Er zit ook een sleutelhangertje bij waarmee je de tracker ergens aan kan bevestigen.

Bij de ingang van het pretpark maakte ik de tracker vast aan de kleren van mijn 7-jarige zoon en legde hem uit waarvoor het diende. Hij vond het meteen ‘cool’, jammer genoeg was de angst om verloren te lopen ook meteen over šŸ˜‰ Via mijn app checkte ik of het toestel daadwerkelijk zijn werk deed en dat bleek het geval te zijn. We konden dus met een gerust gevoel op pad. Omdat ik de tracker toch ook echt wou testen, liet ik de kinderen (en hun vader) achter bij een attractie en ging wat verder in het park staan. Ik had afgesproken dat mijn zoon me op een bepaald moment mocht “SOS”en. Meteen kreeg ik een melding op mijn gsm met de “naam” van de tracker (die je kan instellen wanneer je je registreert) en de melding: HELP ME! Ik voegde de daad bij het woord en belde via de app naar mijn zoon. De verbinding was heel zuiver en we verstonden elkaar perfect, opdracht volbracht, dus! 

Later die dag chekte ik de app nog eens en per minuut kon ik zien waar mijn zoon geweest was en zelfs tegen hoeveel km/u (sommige attracties gaan blijkbaar tegen 14km/u!!), dat is het geval wanneer je in beweging bent. Het moment waarop we meer dan 30 minuten aan tafel zaten om te eten ontbrak dus in het overzicht. Wat ik wel straf vond is dat ik bijna tot op de attractie na kon zien waar hij zich bevond, zo nauwkeurig is de kaart op de app en de gps van het toestel.

Toen we thuiskwamen kreeg ik daar overigens ook een melding van omdat de gps tracker zijn “thuis” had bereikt. Wat die zone betreft waarin je kind je vrij mag bewegen nog dit: eens het kind zich buiten de zone begeeft, wordt je daarvan op de hoogte gebracht.

Alle meldingen en berichten zoals een SOS-melding of het verlaten van een veiligheidszone, worden trouwens verzonden naar: je online account, de Spotter app (door middel van een push bericht) en per e-mail.

Niet onbelangrijk: de Spotter GPS Tracker werkt door heel Europa zonder meerprijs. Dit betekent dat je dekking hebt in de volgende landen: Belgiƫ, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italiƫ, IJsland, Kroatiƫ, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemeniƫ, Sloveniƫ, Slowakije, Spanje, Tsjechiƫ, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Is het nog niet helemaal duidelijk hoe het werk?

Bekijk hier dan nog even dit filmpje.

Onze mening

Heel eerlijk, we waren onder de indruk over de precisie van de gps-tracker! Het toestel werkte ook perfect, de app is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Wij waren dan ook zeer tevreden! De prijs van aankoop bedraagt 69.9 euro en dat mag veel lijken, maar als je weet waar je kind zich op elk moment bevindt is het die prijs zeker waard. Verder werkt het toestel met een prepaidsysteem. De eerste maand is gratis om te proberen, daarna betaal je 4.99 euro voor 1 maand, 26.95 euro voor 6 maanden of 47,88 euro voor 1 jaar. Je kan ook een maand of langer overslaan als je het bv niet nodig hebt. Met andere woorden, wij vonden het een topproduct!

Ook handig voor oudere en/of hulpbehoevende mensen, maar ook bijvoorbeeld voor je bagage of huisdieren die al eens het hazenpad durven kiezen… Hoe dan ook, met zijn compacte formaat kan je het zowat overal aan vastmaken en kan je alles wat je lief is tracken!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.