at 9:11 pm: Gepubliceerd door .

Het einde van de vakantie komt dichterbij. Schoolspullen worden bij elkaar gezocht, boekentassen klaargezet. Ook nieuwe turnpantoffels horen daarbij. Niet zomaar turnpantoffels, maar wel DETO-turnpantoffels, een moderne turnpantoffel ontworpen door twee Belgische turnleerkrachten.

deto1.jpg

Tijd voor innovatie!

De klassieke witte turnpantoffel zoals de meesten van ons kennen en zelf gedragen hebben, is een halve eeuw geleden ontworpen met het oog op turnen op toestellen en is sindsdien niet mee geëvolueerd met de hedendaagse verwachtingen. De DETO daarentegen is een betaalbare turnschoen die beter aangepast is aan de voeten van opgroeiende kinderen en geschikt is voor de turnlessen zoals die vandaag gegeven worden. 

Dennis Duchesne en Tom Daems zijn de twee turnleraren die de DETO ontworpen nadat ze jaar na jaar opnieuw leerlingen hoorden klagen over dezelfde problemen bij het dragen van de traditionele turnpantoffel. Met de ontwikkeling van de DETO willen ze voor elk van deze klachten een oplossing zoeken en groeiende kindervoeten wat meer comfort, demping en steun bieden tijdens de turnles.

De DETO is gemaakt uit stevig canvas, biedt ondersteuning bij het sporten en laat de voeten voldoende ademen. Ze zorgen voor de nodige stabiliteit en buigen op de juiste plaats. Dankzij een kleefstrook sluit de schoen goed aan en de hiel wordt extra ondersteund door een niet-indrukbare hielomsluiting. De DETO turnpantoffel houdt ook rekening met het tempo waarmee kindervoeten groeien: een uitknipbaar kussentje aan de hiel maakt dat de turnpantoffel gedurende twee schoenmaten gedragen kan worden. En de kleuters leren dankzij de afbeelding van een rups al spelend het verschil tussen links en rechts.

Enthousiaste ouders en scholen

De turnpantoffel kwam er in samenwerking met een middelbare school, zodat hij niet alleen voor, maar ook door kinderen ontworpen werd.

Ondertussen beveelt de Federatie van Belgische Podologen de pantoffel overigens aan en reageren ook ouders en scholen enthousiast. 

deto2.jpg

 Voordelen

De voordelen nog even op een rij:

– Een stevige hielkap die de hiel fixeer en zo zorgt voor stabiliteit
– Een voorvoet die mooi afrolt dankzij flex groves in buitenzool
– Een middenvoet die niet plooit
– Een phylon middenzool die zorgt voor demping en comfort
– Een buitenzool in geprofileerd rubber die zorgt voor de nodige grip op verschillende ondergronden
– De upper mesh stof zorgt voor de nodige ventilatie en minder snelle verhitting van de voet
– Een verstevigde tip

 

Praktische info

De volledige collectie DETO-turnpantoffels vind je op de site.

DETO is exclusief verkrijgbaar bij Brantano, zowel online als in alle Brantano winkels. De prijs van de basisversie bedraagt €14,95 en is verkrijgbaar vanaf maat 21/22 t.e.m. maat 41/42. Voor de veterversie betaal je €19,95 en deze is verkrijgbaar vanaf maat 36 tot en met maat 46.

DETO voor andere sporten

Naast turnpantoffels heeft DETO ook (zeer betaalbare) loopschoenen, indoor voetbalschoenen en squash-, volley- en tennisschoenen.

Wedstrijd

Kids Welkom mag 3 paar DETO-turnpantoffels weggeven! Stuur het antwoord op volgende vraag: Wat is het beroep van de twee ontwerpers van de pantoffel? naar kidswelkom@gmail.com met je naam en adres. Een onschuldige hand zal de winnaars uitkiezen op 28 augustus om middernacht. De winnaars krijgen hun waardebon toegestuurd.

Veel succes!

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie