at 8:50 pm: Gepubliceerd door .

Af en toe laten wij mensen ook eens iets uitproberen voor onze blog. Deze keer was het de beurt aan Sandrine en haar tien maanden oude dochtertje Elise. Zij testten het nachtlampje in de vorm van een lieveheersbeestje van Tigex. 

Uitzicht

Het is een nachtlampje in de vorm van een lief lieveheersbeestje dat er voor kindjes heel aantrekkelijk uitziet. Het lampje is van een aangenaam materiaal gemaakt en dus aangenaam om aan te raken. Door het zachte materiaal geeft het lampje wat mee, waardoor het (vermoedelijk) niet snel stuk zal gaan als je het per ongeluk laat vallen, al werd dit uiteraard niet getest! In ieder geval, op het eerste zicht ziet het er zeer leuk uit.

veilleuse.png

Werking

Bij het openen van de doos, was alles aanwezig, inclusief batterijen. Inderdaad, het lampje werkt enkel op batterijen en kan dus niet aangesloten worden op het elektriciteitsnet.

Het is een nachtlampje dat oplicht wanneer je een kleine druk uitoefent op het rugje van het lieveheersbeestje. Hoewel er een aan-uit knop is, hoeft deze niet gebruikt te worden, het lampje gaat namelijk aan bij een aanraking. Dit zorgde eerst voor verwarring, omdat het erop leek dat het lampje niet werkte of niet goed werkte (het lichtte slechts zachtjes op).

Er zijn drie standen van verlichting: als je het rugje één keer aanraakt, licht het lieveheersbeestje volledig op. Raak je het rugje een tweede keer, dan verlicht het lieveheersbeestje op van licht naar sterk en opnieuw van sterk naar licht. Raak je het een derde keer aan, dan gaat het lampje uit.

Het is niet nodig om het lampje achteraf met de aan-uit knop te bedienen, aangezien het nachtlampje automatisch na 60 minuten uit gaat. Wat zeer handig is!

Beleving

Elise vond de lamp zeer leuk. Ze bediende het helemaal zelf door met haar handje op het rugje te kloppen. Het feit dat er verschillende dingen gebeuren, bij verschillende handelingen, vond ze fantastisch. Ze heeft dan ook geleerd, dat wanneer je een handeling doet (aanraking), er iets volgt, namelijk licht. En zo maakt dit lampje ondertussen deel uit van het dagelijkse avondritueel van Sandrine en Elise voor het slapengaan.

veilleuse2.png

Wanneer ze aan haar bedje komt, draait ze zich om naar het lampje, waar we enkele keren op het lampje mag drukken voor haar plezier, en dan hop bedje in. Het geeft een aangenaam licht, als de kamer donker is. Het is helemaal geen fel licht, maar een zacht relaxerend licht. Bovendien, en zeker niet onbelangrijk, geeft het lampje geen warmte af en kan je kindje zich dan ook niet verbranden. Hoewel Elise niet echt bang is in het donker, vindt ze het toch fijn om een verlicht lieveheersbeestje op haar kamer te hebben. Ten slotte is het lampje ook niet groot en kan het dus perfect mee op vakantie!

Kortom

Zowel Elise als mama Sandrine vinden het lieveheersbeestje van Tigex een tof nachtlampje! Het feit dat het automatisch uitgaat, dat Elise er zelf op kan drukken, en dat het licht echt aangenaam is, vinden ze super.
Dankjewel Sandrine en Elise om dit te willen testen voor ons!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.