at 8:24 am: Gepubliceerd door .

 

Op 16 september brengt Jekino de animatiefilm Gus uit. Gus Petit oiseau, grand voyage is een Franse animatiefilm van Christian De Vita waarin we meegenomen worden op het buitengewone avontuur van de vogeltrek. Elk jaar bepaalt die grote reis het lot van miljoenen vogels in de hele wereld. De film toont ook de gevolgen van het menselijk gedrag op de natuur en het leven van de dieren. Maar in eerste plaats is Gus een verhaal over ontvoogding, opgroeien en zichzelf ontplooien…

gus.jpg

De film

Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogeltrek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hij klaar voor zo’n belangrijke opdracht?

De trailer

De personages

Gus is net uit het nest gevallen en verlangt ernaar om de wereld te ontdekken…

Pimpampoentje, het lieveheersbeestje, houdt Gus gezelschap en voedt hem op, met hulp van enkele konijnen. Zij hoopt dat hij zijn vleugels uitslaat en een gastvrije vogelfamilie vindt, zodat hij kan leven tussen zijn soortgenoten.

Delf, de dochter van Darius. Voor ze aan de grote vogeltrek beginnen, onderwijst zij de jonge vogels over ‘de kaart van de lucht’.

Darius, onbetwiste patriarch van een grote familie trekvogels. Darius is bezorgd: op weg naar Afrika moeten ze uit de buurt blijven van de grote ‘ijzeren vogels’.

Karl, zoon van Michka en Jeanette. Dankzij zijn  ‘6de zintuig’ is hij voorbestemd om de taak van Darius over te nemen. Maar zijn hoogmoedig karakter wordt door de familie niet altijd op prijs gesteld.

En nog vele anderen…

Ornitholoog

Als adviseur werkte ornitholoog Guilhem Lesaffre mee aan de ontwikkeling van de personages en de animatie in Gus. Bij het vormgeven van de personages gaf hij advies over de morfologie van vogels, de plaatsing van hun veren, de aspecten van het vliegen, hun gedrag, enz.

Stemmencast

De Vlaamse stemmencast van de film bestaat uit Jasper Publie (Gus), Walter Baele (Karl), Sean Dhondt (Max), Veerle Dobbelaere (Pimpampoentje), Anne Mie Gils (Jeanine), Aagje Dom (Delf), Marc Peeters (Darius) Anton Cogen (Uil), Vincenzo De Jonghe (Willy), David Davidse (Michka) en Erika Van Tielen (Maggie).

gus-t-shirt.JPG

 

 

Wedstrijd

KidsWelkom mag 5 kinder t-shirts van de film Gus weggeven. Wil jij graag kans maken op zo’n t-shirt stuur dan voor vrijdag 18 september om middernacht een mailtje naar kidswelkom@gmail.com met het antwoord op volgende vraag: Hoe noemen we met een geleerd woord een vogelexpert? Vergeet je naam, adres en maat (5/6 jaar en 7/8 jaar) niet te vermelden.

Veel succes!

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.