at 7:33 am: Gepubliceerd door .

Gateway to Space: The Exhibition laat je proeven van een echt ruimteavontuur! Op deze interactieve expo kan je door middel van verschillende simulaties en de levensgrote schaalmodellen wegdromen van de ruimtevaart. Naast de uitgebreide geschiedenis van de mens in de ruimte, een replica van het MIR-station en één van de originele Darth Vader pakken kan je er zelfs een echt maansteen aanraken! Heb jij alles in huis om astronaut te worden? Ontdek met het hele gezin de mysteries van de ruimte in Paleis 2 in Brussel tot en met 8 november! 

Gateway to Space: The Exhibition, expo, Brussel, maan, ruimte, wedstrijd

Maansteen of maanlanding?

Ooit al eens de maan willen aanraken? Tot 8 november kan je op Gateway to Space: the Exhibition een echte maansteen aanraken!  De exhibitie is een perfecte familie uitstap voor zowel jong als oud. De oudere generatie kan zich perfect de eerste maanlanding voor de geest halen, toen heel de familie gekluisterd zat voor één enkel TV-toestel; terwijl de jongeren een echte maansteen kunnen aanraken!

Gateway to Space: The Exhibition, expo, Brussel, maan, ruimte, wedstrijd

Leerrijk én interactief!

De expo doet je dromen van de ruimte, van reizen, maar vooral van de toekomst. Door in de voetstappen van de dappere dromers te treden leer je op een speelse wijze meer over de uitvinders en wetenschappers die het mogelijk maakten om de kosmos te verkennen.  

Gateway to Space: The Exhibition vertelt je niet enkel alles over de ruimte, je kan ook de proef op de som nemen in het interactieve deel. Je kan jezelf wagen aan een reeks van simulaties, zoals de multi-axis simulator of de flight simulator,  zo zal je snel merken of je gemaakt bent om astronaut te worden of beter met je twee voetjes op de grond blijft.

Weetjes

Interessante weetjes: een lepeltje kaviaar ook wel lekker zijn. Dit dachten de Russen althans tijdens hun ruimteprogramma. Ze namen kaviaar en wodka mee tijdens de bemande vluchten om zo toch een stukje vaderland mee de ruimte in te nemen. De Amerikanen hebben dit dan weer op hun manier gedaan, namelijk door een echte Coca Cola-automaat mee te nemen. Neem zeker een kijkje naar de pakjes ruimtevoedsel, de echte cola-automaat en allerhande ruimtelekkernijen.

Op het einde van je verkenningstocht door de ruimte kan je in de ‘spacebar’ nog even nagenieten met een hapje en een drankje. 

Praktische info

Gateway to Space: The Exhibition

Elke dag van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u) tot en met 8 november 2015

Paleis 2, Brussels Expo Belgiëplein 1

1020 Brussel

Meer info op www.expo-space.be

Wedstrijd

Kids Welkom mag 2 x 4 tickets weggeven voor Gateway to Space: The Exhibition. Wil jij tickets winnen? Stuur dan snel een mailtje naar kidswelkom@gmail.com met het antwoord op volgende vraag: In de nacht van 27 op 28 september vond een totale maansverduistering plaats waarbij de maan een rode gloed kreeg. Wat was de naam van dit fenomeen?

Gateway to Space: The Exhibition, expo, Brussel, maan, ruimte, wedstrijd

De wedstrijd loopt tot donderdag 8 oktober om middernacht, zodat je nog 1 maand de tijd heb om de expo te bezoeken. De winnaars worden via mail verwittigd. Veel succes!

 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.