at 8:51 pm: Gepubliceerd door .

Sinds 7 oktober draait Hotel Transsylvanië 2 in de bioscopen. In dit knotsgekke vervolg komen al je favoriete monsters terug naar het leukste hotel ter wereld. Maar dat niet alleen, want er is een hele leuke toevoeging aan de monsterfamilie: het zoontje van Mavis en Johnny, Dennis! Misschien heb je wel zin om deze film met Halloween te gaan bekijken? In dat geval hebben wij de ideale griezelsnacks om te eten voor (of na) het bioscoopbezoek voor een griezelig goede start van de filmmiddag.

Vampierentanden

Benodigdheden (voor circa 4 hongerige mini-vampieren):

2 grote appels naar keuze (het liefst Red Delicious of een andere rood ekleurde appel)
Een zak mini-marshmallows
Circa 10 eetlepels pindakaas (bij allergie kun je als alternatief confituur gebruiken)
Handvol gepelde amandelen

Was de appels, maar schil ze niet. Snijd ze vervolgens in acht parten. Besmeer een kant van elke part met een beetje pindakaas. Druk vervolgens op een part een aantal mini-marshmallows, dit zijn de ‘gewone’ tanden. Pak nu twee gepelde amandelen en druk deze als de ‘vampierhoektanden’ tussen de mini-marshmallows. Leg nog een appelpart hier bovenop en druk lichtjes aan. Voilà, een heerlijk gezonde, maar griezelige vampierensnack!

Je kunt hier eindeloos mee variëren. Vervang bijvoorbeeld de pindakaas voor confituur of gebruik in plaats van amandelen enkel de marshmallows. Zonder de hoektanden lijken de snacks juist weer meer op Frankenstein en als je enkel gehakte amandelen gebruikt als tanden lijken ze op Murray. Ook met het fruit kun je genoeg uitproberen: groene appels, rode appels, perziken of abrikozen, de mogelijkheden zijn eindeloos! Eet smakelijk!

vampierappel.jpg

Vampierenmondrietjes

Benodigdheden:

Rode siroop
(Mineraal)water
4 rietjes
Stevig vel rood gekleurd papier
Stevig vel wit papier
Schaar
Lijm

Natuurlijk moet er ook iets lekkers gedronken worden. Bloed is uiteraard geen goed idee, dus dit vervangen we door rode limonade. Meng de rode siroop met water en schenk voor ieder kind een glas in. De speciale vampiermondrietjes zijn heel eenvoudig te maken. Knip uit het rode vel papier vier monden uit en uit het witte vel papier de tanden. Lijm de tanden op de mond en prik een gaatje zodat het rietje erdoorheen kan. Duw de vampiermond om het rietje heen en serveer de limonadeglazen met de vampierrietjes. Als de kinderen ervan drinken lijkt het net alsof ze een vampiermond hebben!

vampiermond.jpg

De film

Hotel Transylvanië 2 draait sinds 7 oktober in de bioscopen. Bekijk hieronder de trailer voor een monsterlijk voorproefje! De sympathiekste vampierenfamilie is terug van weggeweest! De zaken lopen op wieltjes in Hotel Transylvania en de sfeer is er erg ontspannen nu Dracula het hotel ook openstelt voor mensen. Drac maakt zich echter wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Terwijl Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, beslist hij samen met zijn griezelvrienden Dennis een monsterlijke bootcamp training te geven om hem te veranderen in een échte vampier. Ondertussen brengt de stokoude vader van Drac een bezoekje aan het hotel. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn kleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in het hotel is het hotel té klein !

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.