at 8:14 am: Gepubliceerd door .

EF Education First, wereldwijd leider in taalreizen, organiseert de eerste beurs voor laatstejaarsstudenten van het middelbaar die graag een jaar naar het buitenland willen gaan: de ‘Gap Year Day’. Dit is een niet te missen event voor studenten die één of meerdere talen willen bijleren of bijschaven. ‘Gap Year Day’ gaat door op zaterdag 14 november van 10 uur tot en met 18 uur in het Louise Center te Brussel.

Overgangsjaar
Ieder jaar bevinden duizenden studenten zich op een keerpunt in hun leven. Ze denken na over wat ze na het secundair willen bijstuderen en over hun professionele leven. Een ‘Gap Year’, ook wel een tussenjaar genoemd, helpt studenten om belangrijke toekomstbeslissingen te nemen. Dit overgangsjaar laat hen toe om studenten van over de hele wereld te leren kennen, volwassener en onafhankelijker te worden en om zichzelf beter te leren kennen. Dit alles terwijl ze grondig één of meerder talen studeren.

44 bestemmingen

De ‘Gap Year Day’ wordt georganiseerd om alle nodige informatie over een dergelijk tussenjaar te geven. Tijdens deze dag worden er verschillende presentaties gehouden en wordt er advies gegeven over de verschillende programma’s en de 44 bestemmingen die beschikbaar zijn. Daarnaast worden de ouders geholpen om het perfecte project, aangepast aan de specifieke noden van hun zoon of dochter, te vinden. Het unieke aan dit event is dat bezoekers studenten kunnen ontmoeten die zelf een dergelijke buitenlandse ervaring hebben gehad. Er is deze dag ook informatie beschikbaar over de korte termijnprogramma’s, waarbij studenten enkele weken een taalreis kunnen ondernemen.

Voordelen van meertaligheid

Al meer dan 50 jaar biedt EF Education First taalcursussen aan studenten aan om zich open te stellen voor de wereld en om wereldburger te worden. Elk jaar zijn er 2500 jongeren die op avontuur gaan met EF België om een taal te studeren of te verbeteren. Amerikaanse en Australische studies hebben aangetoond dat studenten die een ‘Gap Year’ gevolgd hebben makkelijker slagen in hun universitaire studies dan studenten die dergelijke ervaring niet meemaakten. Deze buitenlandse ervaring laat studenten namelijk toe om zichzelf te leren kennen en volwassener te worden. Talen als Frans, Duits, Engels, Spaans, Mandarijns, Japans en Italiaans; je kunt ze allemaal bijleren tijdens een ‘Gap Year’.

Een goede kennis van meerdere talen is ook zeer belangrijk om een job te vinden. Dit is zeker een pluspunt in België (met drie officiële landstalen) en in Brussel (de Europese hoofdstad), waar meer dan 9 op de 10 vacatures vragen om minimum tweetalig te zijn.

Praktisch info

Louise Center
Louizalaan 279
1050 Brussel

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.