at 8:30 am: Gepubliceerd door .

Ben je zo stilaan uitgekeken op verjaardagsfeestjes in de binnenspeeltuin, bowling of bioscoop? Organiseer dan eens een creatief viltfeestje voor je (b)engel, bij je thuis, op een door jezelf gekozen locatie of in het atelier van Het Vilthuis in Herne.

Wat is vilten?

Vilten is één van de oudste technieken om een stof te maken uit wol. De wolvezels worden naast en over elkaar gelegd en bewerkt met water en zeep. Door wrijven, drukken, rollen en knijpen met de handen ontstaat een lap stof, vilt.

De toepassingen zijn eindeloos: sieraden, kleding, sjaals, wandtapijten, hoeden, tassen, sierobjecten, verlichting, kunstobjecten…

vilthuis.jpg

Creatief

Welk kind speelt niet graag met water en zeep? Kinderen vinden het heerlijk om de zachte wol te voelen en zijn altijd vol bewondering over de hoeveelheid van kleuren. Alleen al het uitzoeken daarvan is al een feest. Daarna is het fijn om met de handen in het warme water te gaan. Tijdens een namiddag kunnen zij zich uitleven met het maken van een bloem, placemat, handtasje, pennenzak, …

Sarah en haar dochter Marie trokken voor haar verjaardag, samen met haar vriendjes, naar Het Vilthuis en maakten er een zakje in de vorm van een visje. Als ouder hoef je niet veel te doen, buiten de kinderen wat begeleiden. De vriendjes waren heel enthousiast. En is er naast al dat creatieve geweld nog teveel energie over, dan is er een grote tuin waar de kinderen tijdens de pauze even kunnen spelen. Volgens Sarah was het verjaardagsfeestje een echte aanrader!

Creakampen

In Het Vilthuis kan je ook terecht voor creakampen. Daarbij gaan de kinderen op ontdekkingstocht doorheen het creatieve. Het plezier tijdens de reis, het ontdekken van een nieuwe wereld en nieuwe materialen is daarbij belangrijker dan de bestemming. De kampen zijn meer dan alleen wat knutselen. Het is een mix van knutselen en kunsteducatie. Wil je deelnemen aan een kamp, moet je snel inschrijven, want de creakampen zitten snel vol!

Praktisch info

Nele D’herde
Steenweg op Asse 47
1540 Herne (Kokejane)

www.hetvilthuis.be

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.