at 10:43 am: Gepubliceerd door .

Omdat KidsWelkom niet alleen over kinderen gaat, zetten we vandaag een product in de kijker waar het hele gezin wel bij vaart. Zeker nu de energieprijzen weer de hoogte ingaan. De nieuwste Nest Thermostat bespaart energie door de temperatuur aan te passen aan de aanwezigheid van personen in huis en schakelt uit wanneer er niemand aanwezig is. De Nest Protect verwittigt dan weer bij rookontwikkeling of gevaar voor koolmonoxide.

Nest.jpg

Nest Labs, Inc., architect van het thoughtful home, introduceerde onlangs de derde generatie van de Nest Learning Thermostat. Met de vernieuwde gebruikersinterface kunnen temperaturen, waarschuwingen en berichten eenvoudiger worden afgelezen en de nieuwe softwarefunctionaliteit Afstandsweergave laat automatisch de doeltemperatuur of de tijd zien wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de kamer. Hiermee kan je enorm veel kWh aan energie besparen, vergeleken met wanneer de thermostaat op een vaste temperatuur had gestaan. En nu kan je nóg meer besparen met de warmwaterbediening op afstand en compatibiliteit met OpenTherm,

De derde generatie Nest Thermostat leert welke temperatuur je prettig vindt en programmeert zichzelf. De Nest Thermostat weet hoe lang het duurt voor je huis verwarmd is, zodat het comfortabel is wanneer je toekomt. Wanneer je vertrekt schakelt hij automatisch je cv-ketel en boiler terug, zodat je energie bespaart.

Nieuwe functionaliteiten van de derde generatie Nest Learning Thermostat

  • De Nest Thermostat kan nu ook de boiler aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de Nest Thermostat worden aangepast. Auto-Afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is.
  • Nest maakt vanaf nu gebruik van OpenTherm om tweewegcommunicatie tussen compatibele cv-ketels en Nest Thermostat mogelijk te maken. Hierdoor kan precies berekend worden hoeveel gas er moet worden gestookt voor het handhaven van de gewenste temperatuur, in plaats van dat de cv-ketel gewoon aan en uit wordt gezet. Zo wordt er energie bespaard, blijft het comfort behouden en wordt de levensduur van de cv-ketel verlengd.
  • De Nest Thermostat heeft een 40 procent groter en helderder scherm met hoge resolutie en nieuwe graphics, dat eenvoudiger van veraf kan worden afgelezen. De derde generatie Nest Thermostat heeft ook een iets dunner profiel, zodat hij vlakker op de muur kan worden geplaatst.
  • Voorheen moest de gebruiker redelijk dicht bij de Nest Thermostat komen om het scherm te activeren. Afstandsweergave maakt gebruik van de voordelen van de nieuwe hoge resolutie van het scherm, zodat nuttige informatie nu ook vanaf de andere kant van de kamer kan worden afgelezen. De thermostaat kan de doeltemperatuur weergeven en een analoge of digitale klok laten zien. Afstandsweergave kan ook uitgeschakeld worden.

Er is ook een nieuwe standaard voor de Nest Thermostat ontwikkeld. De standaard is ontworpen voor huizen die nog geen thermostaat hebben, of waar de oude thermostaat zich in een kamer bevond waar de temperatuur niet werd gereguleerd, zo kan de Nest Thermostat optimaal geplaatst worden voor het detecteren van de temperatuur en de activiteit in huis. Een huis dat rekening met je houdt.

Nest Protect en Nest Cam

Net als de huidige generatie, biedt de derde generatie Nest Thermostat de volgende integraties met Nest Protect en Nest Cam:

● Wanneer Nest Protect een Let op of Noodalarm voor rook of koolmonoxide laat horen, verschijnt er niet alleen een melding in de Nest-app maar ook een bericht op het scherm van de Nest Thermostat met informatie over wat er aan de hand is. De Nest Thermostat kan automatisch zorgen dat de cv-ketel (op mazout of gas) stopt met het verwarmen van het huis – een veel voorkomende bron van koolmonoxide binnenshuis. Dit voorkomt dat de cv-ketel de situatie nog verder verslechtert.

● De Nest Cam kan automatisch worden aangezet, wanneer de Nest Thermostat in Thuis- of Afwezig-modus wordt geschakeld.

Daarnaast kan de derde generatie Nest Thermostat communiceren met andere connected home producten van grote merken als Philips Hue, Osram, Bosch, Logitech en LG, om samen te werken, van elkaar te leren en – elk voor zich de gebruiker van dienst te zijn – door het huis veiliger, beter beschermd en zuiniger te maken.

Meer informatie is hier te vinden: https://nest.com/works‐with-­nest

Energiepartners

Meer dan 50 energiepartners werken nu samen met Nest om de producten en diensten van Nest aan miljoenen huishoudens over de hele wereld te bieden. In Europa kunnen consumenten kosteloos of met korting een Nest Thermostat verkrijgen, als onderdeel van hun energiecontract via lokale energieleveranciers als Essent en Lampiris. Kijk voor meer informatie op: nest.com/be/nl/rebates-and-rewards

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.