at 9:52 pm: Gepubliceerd door .

Sinds de LEGO Friends LEGO-land bewonen, is er ook voor meisjes een blokjesspeelwereld. En sinds vorige maand komen de 5 meiden ook echt tot leven in hun allereerste LEGO Friends film.

Ik kan me de release van de LEGO Friends nog exact voor de geest halen. “Eindelijk”, dachten alle mama’s! “Was dat nu echt nodig?”, dachten wellicht de papa’s. En de broertjes die waren blij dat hun zussen nu ook hun eigen blokjes hadden, maar ondertussen speelt iedereen gewoon samen met LEGO en dat is het belangrijkst, natuurlijk. Al vind ik in de kamer van de zoon vooral Ninjago’s en hangt er in de kamer van de dochter een poster van Emma, Mia, Andrea, Stephanie en Olivia, boven het cruiseship van de vriendinnen! En nu zijn ze ook nog eens uit op dvd, dat vroeg om een pyjamaparty.

lego friends.jpg

De film

In LEGO Friends: Girlz 4 Life wordt de vriendschap van Emma, Mia, Andrea, Stephanie en Olivia voor het eerst op de proef gesteld. Superster Livi maakt namelijk haar opwachting in Heartlake City en die zet de wereld van onze vriendinnen grondig op z’n kop! De meiden worden bestolen door Livi’s manager, die hun hit “Girlz” van ze jat. Tijd om een slim plan te bedenken… Wanneer ze Livi de waarheid vertellen over hun single, leren ze dat beroemd zijn ook niet alles is; soms is vriendschap het allerbelangrijkste.

Het leuke aan de LEGO Friends op dvd is dat meisjes zich kunnen vereenzelvigen met de vriendinnen, maar dat ze er ook sociale vaardigheden mee leren. Hoe ga je om met problemen in het leven? Hoe ga je in moeilijke situaties om met je vriendinnen? Kan je iedereen wel vertrouwen? En daarnaast levert het ook stof op voor rollenspellen met de echte LEGO-blokjes, natuurlijk.

De eerste LEGO Friends film verscheen op 14 maart op dvd en bevat naast de film tal van extra’s zoals choreografieën, de officiële muziekclip en nieuwe scènes! Extra leuk, dus, om samen met de 5 vriendinnen ook nog wat danspasjes te zetten en mee te zingen.  

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.