at 9:30 am: Gepubliceerd door .

Of het nu voor een kort verblijf of een langere vakantie is, het is voor gezinnen niet altijd makkelijk het ideale hotel te vinden. Niet alleen een hotel waar het hele gezin samen in dezelfde kamer kan verblijven of in kamers die met elkaar in verbinding staan. Maar ook een hotel waar in de buurt heel wat te beleven valt voor klein en groot. En bovendien een hotel met kinderverzorgingsmateriaal of met speciale formules afgestemd op het gezin. Veel ouders staan telkens weer voor een moeilijke zoektocht! Wist je dat je bij Logis in de categorie ‘Zin in familie’ niet minder dan 2142 charmeadressen voor gezinnen vindt? KidsWelkom test er binnenkort eentje uit, maar voor wie op zoek is naar een verblijf deze zomer, vind hieronder alvast enkele ideeën.

logis.jpg

Het label ‘Zin in familie’

De Logis-hotels met het label ‘Zin in familie’ engageren zich om diverse diensten te leveren vermeld in het ‘kwaliteitscharter Gezin/Kinderen’: gezinskamers, op aanvraag een gratis babybed en kinderverzorgingsmateriaal of spelconsole aan te sluiten op de televisie in de kamer.

In het restaurant krijgen kinderen een welkomstgeschenkje (bij alle verblijfsformules) evenals een welkomstboekje. Het eerste ontbijt is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar (bij een betalende volwassene). Een aangepaste vaatwasser is voorzien voor kinderen jonger dan 3 jaar en er is in het hotel een ruimte om luiers te verversen. Ten slotte kunnen de allerkleinsten zich uitleven in een binnen- en buitenspeelzone (met telkens minstens 3 activiteiten). 

Nieuw: Maison by Logis

Het nieuwe concept Maison by Logis is een selectie villa’s, appartementen en landelijke huizen voor een langer verblijf. De perfecte formule voor een vakantie in alle vrijheid met het gezin of met vrienden, maar met de Logis-hotelservice (ontbijt, schoonmaak,…). 

Frankrijk, Liessies – Château de la Motte

Een adres waar prinsjes en prinsesjes hun hartje kunnen ophalen! Te midden van het natuurpark Avesnois trokken benedictijner monniken in de 18e eeuw een mooi bijgebouw op bij hun abdij. Logis-hotel Château de la Motte is een sfeervol hotel met 10 kamers, omgeven door vijvers en het bos van Mormal. Het is al meer dan 60 jaar in handen van dezelfde familie. In deze oase van rust vind je een prachtige tuin, grote kamers (sommige staan met elkaar in verbinding) en een wellnessruimte voor de ouders. Op een steenworp afstand kun je in Val Joly tal van activiteiten beoefenen: hoogteparcours in de bomen, minigolf, waterfietsen, ponytocht, enz. Maar van al die avonturen krijg je honger! Château de la Motte verwent je dan ook met heerlijke traditionele gerechten. Voor de jongsten is er een formule van 13 €.

chateau.jpg

Frankrijk, Quend – Le Fiacre

Tussen de baai van de Somme en de baai van Authie ligt deze vroegere boerderij met vakwerk, een droom voor al wie graag dicht bij de zee verblijft. Je verblijft er op amper 3 km van het strand in een van de 14 kamers en suites, zelfs een vierpersoonskamer is mogelijk. In het zomerseizoen genieten de gasten van de bloementuin, de vijver en het verwarmd zwembad. Een wellnessruimte is voorbehouden voor de ouders. De streek biedt voor elk wat wils : kano, strandzeilen, ezel- of paardentochten, vogelpark, minigolf, kajak, boomklimmen, rit met 2 PK,… Maar ook de smaakpapillen worden hier verwend: het hotel-restaurant biedt een authentieke, verfijnde keuken met vooral streekproducten. En voor de jonge avonturiers is er een formule van 13,50 €.

België, Jupille-sur-Ourthe – Les Tilleuls

Logis-hotel Les Tilleuls is een paradijs voor gezinnen. Het mooie gebouw uit 1926 kijkt uit over de Ourthevallei. Marie-Paule en Etienne Son zijn erin geslaagd de 13 kamers van dit grote gebouw een moderne toets te geven, maar tegelijk de charme van weleer te behouden. Van hieruit vertrek je op ontdekking van de natuur, om de vlinders en wilde orchideeën te bewonderen of champignons, bloemen of fruit te helpen plukken. Qua activiteiten heeft de regio heel wat te bieden: kajak, paardrijden, bezoek aan een kaasboerderij, parapente, bezoek aan het wildpark,… en in de winter kun je er skiën. Dit adres vormt ook een uitstekende uitvalsbasis om Durbuy, La Roche-en-Ardenne of zelfs Bastogne te verkennen. En natuurlijk is je vakantie pas helemaal geslaagd met de lekkere menu’s van Etienne vol seizoens- en streekproducten. Voor de allerjongsten is er een formule van 15 €. En kinderen (tot 12 jaar) die de kamer met hun ouders delen, genieten een korting.

Frankrijk, Artres – La Gentilhommière

Logis-hotel La Gentilhommière aan de rand van het regionale natuurpark Nord-Pas-De-Calais, op nauwelijks 7 km van Valenciennes, is de place-to-be voor natuurliefhebbers. De rustige 10 kamers in deze gerestaureerde 18de-eeuwse boerderij geven uit op het park van 2 hectare, de rozentuin en de vijver, waar zwanen en ganzen thuis zijn. Wil je nog meer natuur, dan volg je een van de paden van het regionale natuurpark Scarpe-Escaut. Maar je kunt ook (op eenvoudige aanvraag) paardrijden, mountainbiken of boogschieten. En voor een actieve vakantiedag: afspraak in het avonturenpark in Raismes om te waterfietsen, aan een tokkelbaan boven het water te glijden, te skaten in het skatepark van 2000 m2 of te minigolfen. Het restaurant, ondergebracht in de vroegere stallen, geniet een uitstekende reputatie met zijn gastronomische menu’s op basis van streekproducten (formule van 25 € voor kleine lekkerbekken).

chateau.jpg

Frankrijk, Quiberon – Hôtel de la Plage

Wat een uitzonderlijke ligging geniet dit hotel! Recht tegenover de zee! Met het geruis van de golven op de achtergrond val je in slaap en met de zonsopgang boven het water smul je van je ontbijt. Kortom, puur genieten, zowel voor groot als klein! Vanaf het terras en het restaurant heb je een panoramisch uitzicht op de hele baai van Quiberon. Het strand van Kéraude loopt tot aan de muren van het hotel en de appartementen, ideaal voor gezinnen. De studio’s of duplexen bieden vakantiegangers voldoende ruimte. Bovendien word je niet van elkaar gescheiden. Allemaal beschikken ze over een keuken en zijn ze geschikt voor 2 tot 7 personen. Het hotel is een uitstekende uitvalsbasis om de streek te verkennen: ongerepte kust, golf van Morbihan en de eilanden voor de kust, want de aanlegsteiger ligt vlakbij.

Voor meer informatie: www.logishotels.com

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.