at 8:12 am: Gepubliceerd door .

Parc Astérix bestaat ondertussen al meer dan 25 jaar en is het tweede grootste pretpark van Frankrijk, met maar liefst 39 attracties en 5 shows verspreid over 6 themagebieden. Omdat Parc Astérix niet meteen naast de deur ligt (zo’n 280km van Brussel en 30km ten noorden van Parijs) opteerden we voor een overnachting in het Hotel Des Trois Hiboux***, dat net naast het pretpark ligt. Drie voordelen: een heerlijke overnachting in het prachtige hotel, een heerlijk avond- en ontbijtbuffet en de opening doen van het park, zodat je een hele dag kan genieten van de vele attracties.

Nieuw seizoen

De seizoensopening van Parc Astérix viel net tijdens de paasvakantie, ideaal dus om er een weekendje op uit te trekken met de kinderen! We hadden tot nu toe al een paar pretparken uitgeprobeerd in binnen- (Walibi, Bellewaerde, Plopsaland, Plopsa Indoor) en buitenland (Toverland en de Efteling, NL), maar dit was een primeur. Spannend!

Hotel Des Trois Hiboux

We vertrokken op zaterdagnamiddag en zo’n twee en een half uur later konden we inchecken in het prachtige Hotel Des Trois Hiboux***, kamer 332, te midden van het bos. De kamers liggen in een ranchachtige omgeving, volledig in het groen. Ook de inrichting van de kamers is heel “groen”: de vloerbekleding bestaat uit vasttapijt met een boomstamprint, de muurdecoratie lijkt op een insectenhotel, met kleine stukjes hout en aan de muur een prachtige foto van een bos met ondergaande zon. Draai je je hoofd naar het terrasraam aan de andere kant, dan zie je zo ongeveer het spiegelbeeld, maar dan in het echt met een prachtig uitzicht op het bos dat je kan aanschouwen vanop het balkon.

De houtlijn wordt doorgetrokken naar de vloer van de badkamer én heel leuk: er staat een boomstammetje zodat de kinderen makkelijker aan de wastafel kunnen. Leuke attentie voor mama en papa: douchegel en shampoo pour Homme ou Femme. De kamer van de kinderen is eigenlijk een aangename slaaphoek met een stapelbed. Ook veel opbergruimte met kasten, een hanger en grote spiegel. Momenteel zijn er 100 kamers, maar volgend jaar zou de capaciteit moeten verhogen naar 150 kamers. Nog meer plezier!

hotel-hibou.jpg

In het restaurant van het hotel kan je aanschuiven voor een overvloedig buffet. De ruime keuze bestaat uit verschillende soorten vis (zalm, koolvis…) tajine, filet mignon, gegrilde groenten, gratin dauphinois, quiche, allerlei pasteien, vleeswaren, camembert, broodsoorten, kortom teveel lekkers om op te noemen. Als dessert mag je je tegoed doen aan perentaart, citroencake, panna cota, zoute caramelpudding, chocomousse, chocoladetaart…

Ook het ontbijtbuffet is niet te versmaden: koffiekoeken, Bretoense cake, pannenkoeken met verschillende soorten confituur, yoghurt, brood en beleg, toast, worstjes, tomaten, alles wat je hart verlangt staat op het buffet, alles om genoeg energie op te doen om een dag vol te houden in Parc Astérix!

De nieuwste attracties: Discobelix

Parc Astérix opende de deuren voor een nieuw seizoen op zaterdag 2 april en stelde meteen een nieuwe topattractie voor. Midden in het Griekse themagebied nodigt deze gloednieuwe attractie, de Discobelix, de bezoekers van het pretpark uit om door stripfiguur Obelix als een discus de lucht in te worden geslingerd. Voortaan kunnen waaghalzen op de discus plaatsnemen voor een sensationele en onvergetelijke rit. Tegelijkertijd met de attractie werd ook een standbeeld van maar liefst 6m ingehuldigd van Obelix afgebeeld als Griekse god. Naast Asterix, die bovenop zijn rots prijkt, heeft nu ook Obelix een eigen standbeeld in het park.

discobelix.jpg

We startten ons bezoek met enkele attracties voor de kinderen, maar voor de grote achtbaan Goudurix, die maar liefst 7 loopings telt, waren ze nog net te klein en dus kozen ze voor de vliegende stoelen op kindermaat, drie keer na elkaar! Dat was inderdaad iets wat opviel: er was heel veel volk in het park en toch moesten we bijna nergens aanschuiven en konden de kinderen doorheen de dag verschillende attracties een aantal keer na elkaar doen. Daarna was La galère (schommelende piratenboot) aan de beurt en vervolgens de Transdemonium: een angstaanjagende tocht vergezeld door skeletten, waarna je in een bootje stapt en verder vaart in een donkere grot vol enge figuren, lichtflitsen en vreemde geluiden. Dit leverde bij de kinderen toch enkele keren een kreetje en verschrikking op.

Het land van de kleine Galliërs

Vervolgens kwamen we in het land van de kleine Galliërs terecht (waar kinderen vooral vaak alleen op attracties kunnen) met Étamine, een soort van grote boomhut die op zichzelf draait en van links naar rechts beweegt, Énigmatic, waarbij je eerst helemaal naar boven gaat en dan met schokken naar beneden valt en weer stijgt, Aérodynamix, een fietsenvliegtuig, de botsauto’s, een tocht met de drakars door het land van Asterix en Obelix, Hydrolix, een grote splash, maar dan op kindermaat en de spionnen van Cesar, een treintje op rails boven het Gallische Dorp en het Bos van Idefix. Nog voor het middageten testten we le Défi de César uit, waar je eerst de plaats inneemt van een stripfiguur mét je eigen foto, vervolgens kan genieten van een waterspektakel en ten slotte met je schip kapseist!!

Ons middagmaal nuttigden we Aux Fastes de Rome met frietjes en chicken nuggets voor de kinderen, een gezond slaatje met kaas voor de mama en een rundsburger met pepersaus voor de papa. Kwestie van er nog een namiddag tegenaan te kunnen! Maar er zijn nog andere eetgelegenheden, zoals Le Relais Gaulois waar je terecht kan voor een buffet of warme maaltijd, La Halte des Chevaliers, voor een snelle hap zoals een wrap of een burger, Caïus Pizzarium voor pizza of pasta en nog enkele andere…

Na het eten was het tijd voor de Menhir Express, een afdaling van maar liefst 13m in een boomstam, en hoewel het warm weer was, werden we gelukkig niet nat J Maar dit is in elk attractiepark voor de kinderen het absolute hoogtepunt, waar ze telkens weer naar uitkijken. Succes verzekerd! Daarna ging het richting Les Chaudrons (theekopjes) en het iets rustigere Nationale 7, waarbij je aan het stuur van een oldtimer een parcours aflegt. Om vervolgens in te stappen aan boord van een grote zwemband in de Oxygénarium en 195m via een glijbaan weer naar beneden te zoeven!

menhir-express.jpg

Om de dag in schoonheid af te sluiten (want ook al hadden we alle attracties niet uitgeprobeerd, liep het al tegen 18u), maakten we nog een tochtje in de Romus et Rapidus wildwaterbaan. Mama en de kinderen bleven droog, maar papa kwam onder de waterval terecht en werd kletsnat! Wat een mooie einde van een prachtige dag!

Uitzonderlijke aanbieding

Ter gelegenheid van de opening van deze prachtige nieuwe attractie, stelt Parc Astérix uitzonderlijke aanbiedingen voor :

Gratis toegang voor kinderen jonger dan 7 jaar van 2 april tot 3 juli 2016! (Maximaal 2 gratis tickets voor kinderen jonger dan 7 jaar per volwassenticket aan volle tarief gekocht (€ 46))

– Het hele seizoen lang onbeperkte toegang tot het park, met een Season Pass Parc Asterix € 89! Seizoenpas vanaf 89 € per kind en 99 € per volwassene (inclusief parking), met exclusieve voordelen: 30% korting in het Hotel des Trois Hiboux, 10% korting in de shops en 10% korting in de meeste restaurants van het park

En nog steeds het slimme ticket vanaf € 36! Boek je tickets minstens 7 dagen op voorhand op parcasterix.fr en geniet van een voordeeltarief : volwassene: € 39 (12+) en kind: 36 € (3 tot 11 jaar)

Nocturnes en andere events

Je kan Parc Asterix ontdekken tijdens een uitzonderlijke nocturne op 25 juni 2016 en op 9, 16, 23 en 30 juli is het park geopend tot 22u met een licht- en geluidsspektakel.

Van 15 oktober tot 2 november 2016 organiseert Parc Asterix voor de 8ste keer een bibbereditie met straatspektakels en nocturnes op 29, 30 en 31 oktober 2016.

Van 19 november tot 18 december kan je er genieten van een kerstsfeer. Meer info op www.sorties-ludiques.com.

Praktische info

Alle info vind je terug op de site: www.parcasterix.fr 

 

Gecategoriseerd in :, , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.