at 7:32 pm: Gepubliceerd door .

Omdat ons vakantieverblijf in Frankrijk op zo’n 850km van Brussel lag, zagen we het met 2 kinderen (van 6 en 8 jaar) niet zitten om de trip in één keer te doen. Daarom gingen we op zoek naar een slaapplek die min of meer in het midden lag en kwamen we uit bij het Logishotel La Tonnellerie, in Tavers, ten zuidwesten van Orléans. In de voormiddag vertrokken we met als doel om in de vroege avond aan te komen, maar helaas liep niet alles van een leien dakje…

We waren nog maar net op de autostrade of we stonden al in de file van een ongeluk, waarna we 25km verder in een file van wegenwerken terechtkwamen en toen we daar net uit waren, de dochter (een eerste keer) wagenziek werd. En daarna een tweede keer, waarna we beslisten op een aire te stoppen voor een sanitaire stop en om ons middagmaal te nuttigen. Vervolgens kwamen we aan de douane aan de Franse grens. Dat én een hele meute Belgische supporters op weg naar de wedstrijd van de Rode Duivels in Lille (halverwege het EK) zorgde ervoor dat we een uur deden over 3km. Ondertussen waren we al even helemaal niet meer op schema en terwijl we nog enkele files trotseerden (waaronder anderhalf uur in Parijs), werd het steeds later. Zo laat zelfs dat de match van de Belgen -die we uiteraard graag wilden volgen- in het gedrang begon te komen. We verwittigden de eigenaars van het hotel en haastten ons ernaartoe. Pas om 20u50 kwamen we eindelijk aan in het pittoreske Tavers.

P1020924.jpg

Rustige ligging

De eigenaar stelde ons bij aankomst meteen op ons gemak, vroeg hoe de reis geweest was en of we nog iets wilden eten. Dat hadden we onderweg gedaan, dus ging hij ons meteen voor naar onze kamer. Deze was gigantisch, met 2 slaapkamers, een grote badkamer en een toilet. Op beide slaapkamers was er een tv en er was ook wifi op de kamers. De slaapkamer waar wij sliepen gaf uit op de tuin, met zicht op het zwembad. De kamer van de kinderen gaf uit op de straat, maar omdat er weinig doorgang is, was het er heel rustig. 

P1030289.JPG

In de statige hall zie je, wanneer je binnenkomt, meteen door het hele hotel met eerst een eetkamer en daarna, iets hoger geleden, nog een eetgelegenheid. Een statige trap brengt je naar de lange gang van de eerste verdieping, waarin de kamers liggen en waar je ook gebruik kan maken van een pc met internettoegang. Op de benedenverdieping vind je in een inham ook nog veel informatiefolders over activiteiten in de buurt en er worden ook regionale producten (zoals confituur en honing) aangeboden.

Salon vol Belgen

Omdat we niet de enige Belgen waren die in het hotel verbleven had de eigenaar het salon geïnstalleerd om de wedstrijd van de Rode Duivels te kunnen volgen. Het was heel gemoedelijk en af en toe kwam hij zelfs kijken hoe de Belgen het deden en vroeg hij geïnteresseerd naar het verloop. Hij leefde duidelijk mee met zijn hotelgasten. Tafels en stoelen werden verschoven zodat iedereen kon zitten, iets drinken of nog van een dessert kon genieten, het was heel gezellig. Het salon is trouwens heel mooi, met voldoende ruimte om tot rust te komen, of iets te lezen uit de boeken die er aangeboden worden; ook voor kinderen zijn er trouwens boeken en stripverhalen. Er staat ook een piano die naar hartenlust bespeeld mag worden.

P1050186.JPG

Fris aan het ontbijt

Na de wedstrijd was het meer dan tijd om na zo’n lange dag onze kamer en de rust op te zoeken en al snel was er niets meer te horen in Hotel La Tonnellerie. De volgende ochtend namen we in de grijze marmeren badkamer snel een douche om fris aan het ontbijt te verschijnen. In de badkamer kon je douchen in het grote bad, was er een bidet en een dubbele lavabo met haardroger. Op de lavabo stonden ook nog eens ontschminkende watjes en oorstaafjes en aan de muur kon je via een druksysteem (ook in de douche) vloeibare zeep gebruiken. Er waren zeker voldoende washandjes en handdoeken voor een aangenaam verblijf.

P1040704.JPG

Zeer uitgebreid ontbijtbuffet

Voor het ontbijtbuffet mochten we plaatsnemen op het hoger gelegen eetgedeelte, vanwaar je via de grote glazen deuren zicht hebt op de tuin en het zwembad. Wanneer het weer het toelaat wordt het ontbijt overigens buiten genuttigd. Koffie, (verschillende soorten) thee, fruitsap, melk en warme chocomelk worden aan tafel geserveerd, maar je kan achteraf nog naar believen bijnemen. Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid te noemen en overheerlijk! Je kon kiezen uit croissants of chocoladekoeken, huisgemaakt briochebrood, stokbrood, geroosterd brood, biobrood, eieren (met timer voor een hard- of zachtgekookt ei), ontbijtgranen (verschillende soorten gaande van chocopops, cornflakes en muesli), gedroogd fruit, heel veel soorten overheerlijke confituur, verse fruitsla, yoghurt (natuur en met fruit), charcuterie (waaronder Babybel, salami, kaas… en overheerlijke Spaanse ham die erg in trek was bij de kinderen), amandelkoekjes, meergranenpudding, honing, choco en amandelpasta en dan vergeet ik wellicht nog enkele zaken. Alles wordt voortdurend aangevuld, zodat de gasten zeker niets tekort komen. Er worden ook zoveel mogelijk bioproducten en lokale lekkernijen aangeboden. Het was allemaal even lekker en we hebben ervan genoten!

buffet.jpg

Na het ontbijt namen we nog een kijkje in de tuin, waar je aardbeien en allerlei bloemen (veel verschillende soorten rozen) kan zien groeien. We wandelden rond het zwembad, met ligstoelen, maar maakten hier geen gebruik van omwille van ons kort verblijf. Het zwembad, dat in 2015 volledig gerenoveerd werd, is geopend van maar tot oktober (afhankelijk van de weersomstandigheden) en is verwarmd tussen de 25° en 28°. Daar zullen we een volgende keer in duik in nemen!

P1050170.JPG

Andere Kidswelkomtroeven

2016 is voor La Tonnellerie een jaar om extra troeven uit te spelen en laat die nu ook eens heel kindvriendelijk zijn! Zo bieden ze een kindermenu aan op basis van verse, lokale en indien mogelijk bioproducten, zijn er naast de boeken en strips ook talrijke gezelschapsspellen voorhanden, kan je er een dvd-lezer uitlenen met kinderdvd’s, hebben ze een babyfoon en flesverwarmer ter beschikking, wordt er ook zwemkledij verkocht, kan je er een kinderfiets of aanhangfiets huren en je kan er beroep doen op een babysitter. Ten slotte kan je er ook een picknickpakket bestellen voor je uitstapjes. Wij zijn alvast fan!

Praktische informatie

Hotel La Tonnellerie
12 Rue des Eaux Bleues.
45190 Tavers

De site

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.