at 11:39 am: Gepubliceerd door .

Wij hebben nogal aanleg om de insecten naar ons toe te trekken, ’s nachts als we slapen, maar ook overdag, wanneer we de sportieve toer op gaan. Toen ik dus hoorde over Picasol Sun & Insect Protection, het eerste product dat bescherming tegen de zon en insecten combineert, moest en zou ik dit toch eens uittesten!

picasol,zonnecrème,insecten,zika

De voordelen

Eerst even de voordelen van Picasol Sun & Insect Protection op een rijtje:

– Het is een gecombineerde bescherming tegen zon en insecten, met andere woorden, je hoeft maar één keer te smeren om twee vliegen in één klap te slaan
– Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar dankzij het huidvriendelijke Icardine, halelujah!
– Het belooft een niet-kleverige crème te zijn die snel intrekt, dat moeten we testen…
– Het is waterbestendig, handig zeg.
– Het bevat een aangename muntgeur, beter dan een chemisch geurtje
– Het is beschikbaar in factor 25 (flacon) en factor 50 (spray) UVA + UVB, doe mij maar factor 50, beter beschermt en een spray is superhandig
– Picasol Aftersun & Insect Protection herstelt de huid en beschermt tegen insecten, dus ik word ook nog verzorgd?
– De co-actieve formule op basis van VespaMenta technologie houdt wespen doeltreffend op afstand
– 0% parabenen, een gerustelling
– Verkrijgbaar bij de apotheek, dan hoef ik er tenminste niet naar op zoek te gaan!

Daar wil ik meer over weten…

Naast zonnebrand kunnen ook insectenbeten je parten spelen tijdens de zomermaanden. Die zijn niet alleen hinderlijk, maar brengen ook gevaarlijke ziektes over. Met Picasol Sun & Insect Protection houd je niet alleen teken op afstand, je vermijdt ook venijnige steken van muggen, wespen, vliegen en dazen. Die laatste zijn overigens venijnige beestjes. Eind mei werden mijn man en ik erdoor gestoken met een allergische reactie als gevolg: kuit dubbel zo dik, hevige jeuk en pijn en een harde, opgezwollen steekplek van zo’n 15cm diameter. Picasol biedt echter ook bescherming tegen bijvoorbeeld het Zikavirus dat de laatste maanden niet uit de media weg te denken was, een must.

Geschikt voor de huid van kinderen

Picasol Sun & Insect Protection kan je al gebruiken bij kinderen vanaf 2 jaar. De SPF 50 formule zit in een handige, kindvriendelijke spray. Het product bevat geen DEET om muggen, teken en dazen op afstand te houden, maar Icardine. Even doeltreffend, maar zonder ongewenste neveneffecten. Bovendien werd aan de formule de revolutionaire VespaMenta technologie toegevoegd. Dit maakt dat Picasol Sun/Aftersun & Insect ook doeltreffend wespen op afstand houdt. Een hele opluchting voor onze kinderen die niet meteen fan zijn van de beestjes.

picasol,zonnecrème,insecten,zika

Wanneer moet je Picasol Sun & Insect Protection gebruiken

Zomer betekent genieten van ontspannende en inspannende activiteiten in de buitenlucht: op reis, als we in de tuin aan het werk zijn, tijdens een fietstocht… En speciaal voor kinderen op kamp met de jeugdbeweging, in het water, op de camping of gewoon tijdens het spelen in de eigen tuin: bescherming tegen zon en insectenbeten is altijd en overal belangrijk.

Bekijk de Picasol video:

Picasol is trouwens een Belgisch product en wordt op de markt gebracht door farmaceutisch productontwikkelaar Oystershell Laboratories in Gent. Het bedrijf is gespecialiseerd in innovatieve gezondheidsproducten.

Voor jou getest!

Omdat we KidsWelkom niet zouden zijn als we het niet getest hadden, probeerden we Picasol uit. Met goed resultaat! De kinderen kunnen zichzelf ondertussen zelf insmeren (6 en 8) en dat verliep heel vlot. De crème trekt inderdaad goed in de huid in en is makkelijk aan te brengen. Hij voelt ook niet echt vettig aan. Ik vind ook dat hij een redelijk neutrale geur heeft.

De lotion voor volwassenen ruikt inderdaad naar munt, maar heeft geen indringende geur, eerder subtiel en aangenaam. Ook deze crème laat zich makkelijk insmeren, maar legt geen vette laag op de huid.

Resultaat: geen zonnebrand en geen insectenbeten! Wij zijn tevreden 🙂

Prijs: Picasol Sun SPF25 / SPF50 & Insect Protection 150 ml €24,95 – Picasol Aftersun & Insect Protection 150 ml €19,95

Voor meer info:
www.picasol.eu

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.