at 8:47 am: Gepubliceerd door .

Het is bijna zover! Alle Spiekpietjes staan klaar om te vertrekken naar de kinderen. Ze nemen afscheid van de sint en stappen op de rug van hun vogel. Maar één Spiekpietje heeft heel veel pech. Hij komt in een zware storm terecht en valt naar beneden. Gelukkig blijft hij in een boom hangen. Uil heeft alles gezien. Hij plukt het Spiekpietje uit de boom en vraagt Husky om te helpen. Samen brengen ze het Spiekpietje naar een goede vriend van de sint… de Kerstman! Hij zorgt ervoor dat het Spiekpietje toch nog tijdig bij de kinderen komt.

Spiekpietjes, Oostende, Fort Napoleon

De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en klasjes om kindjes in de gaten te houden. Zo komen ze te weten wie flink is of een beetje ondeugend. ‘s Nachts, als iedereen slaapt, bellen ze naar de sint om al die informatie door te geven. Zo wordt in Spanje het Grote Rode Boek van de sint elk jaar netjes aangevuld.

Verwacht je ook dit jaar weer aan een kleurrijke wandeling doorheen het verhaal “Spiekpietje in nood”, een spannende speurtocht naar alle Spiekpietjes die zich verstoppen in het Fort Napoleon, knutseltafels, vertelmomenten en wie weet kom je de sint nog eens tegen!

Praktische info

Openingsuren:

29/10 tot 08/01

Woensdagnamiddag 13u–17u, zaterdag en zondag 10u–17u.
Tijdens herfstvakantie en op feestdagen: alle dagen open 10u–17u.

Prijzen:
Volwassenen: 8 euro (leden Herita 6 euro)
Kinderen (3 tot 12 jaar): 4 euro (leden Herita 2 euro)
Kinderen (-3 jaar): gratis

Gecategoriseerd in :, , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.