at 7:38 am: Gepubliceerd door .

Plan jij deze zomer een vakantie naar Servië en heb je kinderen die gek zijn op dino’s? Dan zullen ze ongetwijfeld aan hun trekken komen in een van deze dinoparken!

In België bestaat het nog niet, maar in Servië is het sinds vorig jaar een fenomeen: dinoparken. Het land opende in april 2016 het enige dinopark in de regio en ook in 2017 staat er een gloednieuw dinopark op de planning. De themaparken staan gevuld met replica’s op ware grootte, dino-attracties, 12D-cinema’s en kabelbanen die je over prachtige stukjes natuur laten zweven. Niet alleen kom je er avontuurlijke thema-attracties tegen, alles is ook met de laatste technologische snufjes aangekleed. Een gids vertelt je ondertussen alles over hoe het leven was in het Trias-tijdperk. Voor kinderen de ideale combinatie tussen entertainment en al spelend leren. Dat de parken tussen heel wat Servische natuur- en cultuurpareltjes liggen is mooi meegenomen!
 

dinopark.jpg

Waar moet je naartoe en wat zijn de highlights? Hieronder een overzicht:

Centre of Natural History in Svilajnac

De voorloper van de echte dino-attractieparken is het Natuurlijke Geschiedenis centrum in Svilajnac, het midden van Servië. Dat werd in 2015 geopend en trekt anno 2017 nog steeds duizenden bezoekers aan. Over een oppervlakte van 3000 vierkante meter vind je overblijfselen en remakes van alle bekende dinosaurussen en kun je thematentoonstellingen bezoeken. Vooral de levensechte dino’s zijn indrukwekkend: de grootste opgezette dinosaurus is meer dan tien meter hoog! Door zijn populariteit kreeg het park in 2016 de nationale toerismeprijs en werd een deel ervan ook in het fort van Belgrado tentoongesteld. Wie Servië bezoekt, kan dus niet langs dit stukje interessante geschiedenis!

Servië, dino's, park

Dinopark Novi Sad

In april vorig jaar opende Servië de deuren van een nieuw dino-attractiepark, dat nog meer op kinderen is gericht. Gelegen aan de rand van culturele stad Novi Sad, is het park makkelijk bereikbaar voor reizigers die de Vojvodina-streek aandoen. Speciaal is de ‘Dino Dig Site’, waar kinderen hun eigen dinosaurusfossiel kunnen opgraven. Verder vind je er een cultureel theater, kun je een 12D-animatiefilm gaan kijken, is er een minizoo en kun je je behendigheidsskills trainen in het avonturenpark. Je eindigt je dag in het dinorestaurant, waar je van hun internationale keuken kunt proeven. Als dat geen originele kinderuitstap is? Let’s go!

Servië, dino's, park

Dino- & Adventurepark Zlatibor

Voor de opening van het dinopark in het West-Servische Zlatibor is het nog enkele maanden wachten (29 april). Momenteel wordt er alles in gereedheid gebracht om tegen de lente van 2017 heel wat bezoekers te ontvangen. Die mogen zich aan een modern ingekleed attractiepark verwachten, waar avontuur en het dinosaurus-tijdperk centraal staan. Paradepaardje is de 110 meter lange kabelbaan, die een panoramisch uitzicht biedt. Voor de echte waaghalzen is er ook een paintball-bos voorzien en de allerkleinsten kunnen terecht in de dino-speeltuin. Een attractiepark voor jong en oud, in een prachtig stukje Servië gelegen.

Mammoet Park in Viminacium

Voor wie het nog wat meer mag zijn dan replica’s, is ook een Mammoet Park in Viminacium een aanrader. Daar zijn in 2009 overblijfselen van echte Mammoets gevonden, die je anno 2016 nog steeds kunt bekijken. In Viminacium is er overigens een Romeinse nederzetting geweest, waardoor de archeologische site een must see is voor de geschiedenisliefhebber.

Praktisch

Naar Servië reis je het makkelijkst met het vliegtuig. Air Serbia heeft dagelijkse rechtstreekse vluchtconnecties tussen Brussel en Belgrado. Novi Sad en Vojvodina zijn nog zo’n uur rijden vanuit Belgrado. Zlatibur ligt een stukje verder, op zo’n drie uur van Belgrado met de auto. Op de luchthaven en in het centrum van Belgrado kan je een auto huren of de bus nemen. Een vlucht heen en terug met Air Serbia kan al vanaf 195 euro/pp.
Meer info: www.airserbia.com en www.serbia.travel.

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.