at 8:33 am: Gepubliceerd door .

Om er eens op uit te trekken tijdens de krokusvakantie gingen we op citytrip in eigen land en Mechelen, kindvriendelijke stad, leek ons daarbij een evidente keuze. Tijdens onze driedaagse (véél te kort om alles te doen en te zien) verbleven we in Hotel Elisabeth.

elisabeth.jpg

Hotel Elisabeth is uitermate goed gelegen, zeker als je de stad wilt ontdekken. Het hotel ligt namelijk op amper 200 meter van de Grote Markt en het centrum. Het is een voormalig ziekenhuis uit de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog en dat zie je aan de buitenkant, maar vanbinnen werd het hedendaags en modern ingericht en is de ziekenhuisstijl helemaal verdwenen.

Het hotel heeft 62 kamers met parketvloer, airco, tv, een heel goede wifiverbinding (getest om jullie via Facebook op de hoogte te houden van onze activiteiten). De badkamer is gigantisch en zeer modern, met een inloopdouche en ook de kamer is zeer ruim en heeft alle nodige faciliteiten. De triple kamer wordt met een bijzetbed perfect voor een gezin met twee kinderen, zoals het onze.

Als je een slechte slaper bent, vraag dan naar een kamer die niet aan de straatkant van het hotel ligt. Het straatgeluid is ’s nachts namelijk goed te horen.

Ontbijt

De ontbijtruimte bevindt zich op het gelijkvloers met zicht op de binnentuin met olijfbomen. Wanneer de zon schijnt baadt de ruimte in het licht. 

Het ontbijtbuffet is uitgebreid: verschillende soorten brood(jes), sandwiches, ontbijtkoeken, muesli, ontbijtgranen, zoet en hartig beleg, Engels ontbijt (met heerlijke boontjes in tomatensaus), verschillende verse fruitsappen en fruit. Doe daar een hele resem theevariëteiten en een koffiemachine bij die latte macchiato en andere heerlijke koffievarianten kan maken en je kan perfect aan je dag beginnen!

Oh ja, als je ’s avonds laat nog door de Mechelse straten dwaalt, vind je Hotel Elisabeth makkelijk terug dankzij de cirkel die op de staaf aan het dak bevestigd is. Deze licht namelijk op wanneer het donker is. Eveneens een herkenningspunt wanneer je op de skywalk van de Sint-Romboutstoren staat.

elisabeth.jpg

 

 

 

 

Praktische info

Hotel Elisabeth
Goswin de Stassartstraat 26-28
2800 Mechelen

De site

 

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.