at 7:57 am: Gepubliceerd door .

Als alleenstaande ouder op vakantie gaan is geen evidentie. Maar de stap blijkt kleiner te worden wanneer je gelijkgestemden tegenkomt. Dat blijkt uit onderzoek dat touroperator Maris Life, de eerste aanbieder van eenoudervakanties in België, uitvoerde bij alleenstaande ouders in België en Nederland.

corfu.jpg

Eenoudervakanties

Zo gaf 90% van de alleenstaande ouders aan geïnteresseerd te zijn in een vakantie met andere eenoudergezinnen. Verder blijkt dat alleenstaande Belgen vooral last-minute boeken, dat Spanje de populairste bestemming is en dat 15% hoopt een partner te vinden op vakantie.

Alleenstaande ouders in België zijn op zoek naar eenoudervakanties, maar weten vaak niet dat er aanbod voor is.  Zo blijkt uit de enquête die Maris Life zelf uitzette: amper 5% is op de hoogte van groepsreizen voor alleenstaande ouders. Dat staat in schril contrast met de grote groep respondenten (90%) die er wel geïnteresseerd in is. De gemiddelde leeftijd van de ondervraagden ligt tussen de 36 en 46 jaar en 80% is vrouwelijk.

kidsenco_2013-499.jpg

Last-minute boekers

Uit de ondervraging blijkt dat het overgrote merendeel van de alleenstaande ouders – 80% – hun vakantie last-minute boekt. Pas zo’n vier weken voor vertrek zijn de ouders op de hoogte van de planning van zijn of haar ex-partner. “Een logische trend door het constant plannen tijdens co-ouderschap”, zegt Mariska Nunes, oprichtster van Maris Life en zelf ook single mama. “We hebben ons aanbod er dan ook op aangepast. Zo kan je tot het laatste moment bij de vakantiegroep aansluiten – uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid.” 

Spanje op hoger budget

Wanneer gevraagd wordt naar een favoriete bestemming, wordt volmondig Spanje geantwoord. Vooral Ibiza blijkt in trek bij alleenstaande ouders en hun kinderen. 63% opteert daarbij voor een all-in vakantie, aangezien dat vaak handig is met kleinere kinderen. Dat Ibiza op nummer één staat, komt hoogstwaarschijnlijk door het vrij hoge budget dat alleenstaande ouders opzij zetten voor een vakantie. De meerderheid van de respondenten geeft aan 700€ per persoon te willen uitgeven aan hun vakantie. 

kidsenco_2013-22.jpg

Socializen

In groep op reis gaan, betekent ook contacten leggen. En om dat een duwtje in de rug te geven, richtte Maris Life een forum op. Zo kun je van tevoren reeds kennismaken met je toekomstige reispartners. 

Uitbreiding zomeraanbod

De bestemmingen die Maris Life aanbiedt aan de Belgische consument zijn de Griekse eilanden Corfu, Kreta, Zakynthos, Lesbos en Kos, de Turkse badplaats Marmaris, de Spaanse Costa del Sol, Costa Blanca en Ibiza, Noord-Cyprus, Bulgarije, Curacao en de Algarve. Recent werd ook Sicilië toegevoegd aan dit lijstje. Daarnaast biedt Maris Life ook kampeervakanties in Nederland, Frankrijk en Zweden aan. Alle reizen zijn uiteraard in groep en kunnen geboekt worden via www.marislife.be

Gecategoriseerd in :, , , , , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.