at 8:16 am: Gepubliceerd door .

Orde brengen in de kinderkamer lijkt soms hopeloos tot zelfs compleet nutteloos. Zodra je je kinderen de vrije loop laat, halen ze al het speelgoed toch weer boven en ligt het o-ver-al. Opruimgoeroe Orgalux geeft vier tips om de chaos in de kinderkamer te minimaliseren.

Creëer zones

Deel niet alleen de keuken op in zones, maar ook de kinderkamer. Rangschik de ruimte per activiteit: een speelzone, een zone waar je kind werkt voor school, een opbergzone …

tip1.jpg

tip2.jpg

 

 

 

Speelgoed organiseren

In plaats van speelgoed willekeurig in lades te gooien, maak je beter gebruik van lade-indelingen. Zo vind je meteen het speelgoed waarnaar je op zoek bent en kun je alles ordenen volgens thema bijvoorbeeld. Het is ook een goede oefening voor je kind om orde te bewaren. Vilten boxen zorgen voor overzicht en zijn ook nog eens zijdezacht. De kleintjes kunnen ze bovendien uit de lade halen en meenemen naar de speelzone om ze daarna weer mooi op te bergen.

 

Verticaal denken

Organiseer kinderkledij en speelgoed volgens de gebruiksfrequentie. Het favoriete speelgoed van je kind sorteer je dus beter onderaan in de kast of lade, zodat hij of zij er makkelijk aankan. Skikledij leg je dan weer beter bovenaan. Let er ook op dat je kasten aan de muur bevestigd zijn, zodat ze niet kunnen omvallen.

tip3.jpg

Betrek je kind tip4.jpg

Leer je kinderen al op jonge leeftijd hoe ze moeten ordenen en organiseren. Zo begrijpen ze ook sneller het belang van een opgeruimde kamer en de logica achter een dagelijkse opruimroutine. Je kunt bijvoorbeeld ook een rooster maken met een overzicht van welk speelgoed ze waar moeten opbergen.

Meer info en tips vind je op de website en blog van Orgalux.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.