at 9:52 pm: Gepubliceerd door .

Wie is er niet opgegroeid met de kleurrijke klei van Play-Doh? Het begon heel lang geleden heel simpel met de welbekende potjes. Maar al jaren lang komen er elk jaar nieuwe speelsets bij en recent nog de digitale Play-Doh Touch app waarmee je Play-Doh tot leven brengt op je scherm.

Vandaag verrast Play-Doh met de allereerste educatieve serie: Play-Doh Spelen & Leren. Voor ouders, juffen, meesters, opa’s en oma’s die het leuk vinden om samen met de kindjes getallen, cijfers, kleuren en vormen te ontdekken.

Ik ben 2 en ik tel al mee!

Met de Spelen & leren sets leren de kleintjes al boetserend letters, cijfers, kleuren en vormen ontdekken. De attributen die gebruikt worden zijn speciaal ontwikkeld voor de kleine handjes van kinderen vanaf 2 jaar. Samen met het Samen Spelen boekje krijg je tips om opdrachtjes te doen die passen bij het ontwikkelingsniveau van jouw kind. Het niveau varieert van makkelijk naar moeilijker. Kleine succesjes zijn een goot feest voor je kleintje. Maar leg er nooit te veel druk op. Het moet immers wel een spelletje blijven.

Play-Doh Cijfers & TellenB34061040_5010993408177_pkg_17_Large_300DPI.jpg

Leren tellen kan best lastig zijn, maar het spelenderwijs leren maakt het al een stuk gemakkelijker. De Cijfers & Tellen speelset zorgt ervoor dat tellen een groot plezier wordt en ook de fijne motoriek ontwikkeld wordt. De cijferkaarten en speelmatten helpen de kinderen bij het ontwikkelen van getalherkenning, getalbegrip, tellen, leren kijken en vergelijken en tellen. En de vriendelijke zeedieren maken het leren tellen nog een heel stuk leuker!  

B34041040_5010993408092_pkg_17_Large_300DPI.jpgPlay-Doh Kleuren & Vormen

Met deze set leren kinderen met de verschillende vormpjes en kleuren zoeken en herkennen, sorteren en combineren en kijken en vergelijken. Maak een dik of dun vormpje en versier ‘m met patroontjes… alles is mogelijk! Wil je graag een serie met allerlei soorten vormpjes? Gebruik dan beide zijden van de steekvormpjes om verschillende formaten van de vormen te maken.  

Play-Doh Letters & Taal

Als je klein bent, zijn lezen en schrijven pure magie! Met Letters&Taal van Play-Doh licht je een tipje van de sluier op van dit grote geheim. Samen met je oogappel oefen je letterherkenning en klanken. De verschillende activiteiten en speelmatten zorgen ervoor dat een basis wordt gebouwd die de lees – en schrijfvaardigheden ontwikkelt. Een en al pret en verwondering! 

Play-Doh Structuren en GereedschapB34081040_5010993408191_pkg_17_Large_300DPI.jpg

Maak de meest grappige patroontjes in het zachte Play-Doh klei. Het is een groot plezier, waarbij de kleintjes figuren maken die hun spieren en motoriek op scherp zetten. Begin met het kiezen van de leukste steekvormpjes, en versier ze met de patroonrollers. Door te spelen met Structuren en Gereedschap stimuleer je de ontwikkeling van hun zintuigen en de fijne motoriek.

Meer info op: http://playdoh.hasbro.com/nl-nl
Inspiratie en tips vind je op www.facebook.com/playdohNL

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.