at 8:59 pm: Gepubliceerd door .

JEF, de nieuwe organisatie in Vlaanderen die werkt met, voor en rond jeugdfilm, wordt op 28 oktober aan het grote publiek voorgesteld, samen met het nieuwe paradepaardje in hun filmaanbod: de animatiefilm Gruwelijke rijmen.

Wat is JEF?
JEF houdt zich bezig met alles wat met jeugdfilm te maken heeft: eigenzinnige en kwaliteitsvolle jeugdfilms beschikbaar voor een breed en divers publiek in onderwijs en vrije tijd. Jaarlijks is er ook een jeugdfilmfestival (in Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk). JEF is het ultieme aanspreekpunt voor alles en iedereen die te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media. Indien je JEF in levende lijve wilt ontmoeten en beleven, moet je op 28 en 29 oktober naar het lanceringsweekend in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Wie niet zo lang kan wachten, neemt nu alvast een kijkje op www.jeugdfilm.be

Gruwelijke rijmen
Bekijk tijdens het lanceringsweekend in primeur de animatiefilm Gruwelijke rijmen (naar het boek van Roald Dahl) en bestook de regisseurs met jouw vragen of experimenteer met de nieuwe installaties en interactieve workshops in het medialab. Je kan ook kennismaken met alle medewerkers en het volledige ‘film en meer dan film’-aanbod van JEF.

rijmen.jpg

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Assepoester, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten.

De verfilming van Roald Dahls Gruwelijke rijmen brengt een hele parade sprookjesfiguren op de been in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. Verbluffend mooi geanimeerd door de makers van o.a. De Gruffalo en Mannetje Tak.

Vanaf 1 november in de bioscoop.

 

Save the date!
Ontdek JEF in primeur, met vertoningen van de film Gruwelijke rijmen op zaterdag 28/10 (14u, 16u30, 19u) en zondag 29/10 (10u30, 13u30), inclusief toegang tot het medialab en Q&A met de regisseurs Jan Lachauer, Jakob Schuh en Bin-Han To.

Locatie: Zuiderpershuis, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen

Wil je erbij zijn? Bestel je tickets op www.jeugdfilm.be 

Gecategoriseerd in :, , ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.