at 7:25 am: Gepubliceerd door .

Ben jij een zoetebekje? Dan is de kans groot dat je deze nieuwe zoete pizza van Ristorante al uitgetest hebt. Indien niet, dan hebben wij dat voor jou gedaan en kan je hier lezen wat wij ervan vonden! 

pizza.jpg

Hoezo, chocoladepizza?

Ristorante Pizza Dolce al Cioccolato is een pizza met een smeuïge chocoladesaus en 3 verschillende chocoladetoppings, op een krokante dunne bodem met chocoladesmaak. Maar waarom nu eigenlijk een chocoladepizza? Twintig jaar na de lancering van het ‘Ristorante’-gamma, wilde Dr. Oetker eens iets nieuws uitproberen. Het recept is eigenlijk simpel, maar ook briljant: Pizza? Lekker. Chocolade? Ook lekker. Wat zou het dan geven om beide lekkernijen tot één geheel te versmelten? Wel, dan krijg je een verrassend, maar heerlijk dessert om te delen met het ganse gezin, vrienden en familie.

De dunne, krokante Ristorante-pizzabodem bleef behouden, maar kreeg een chocoladesmaak en werd overgoten met chocoladesaus en 3 verschillende chocoladetoppings. In Duitsland is deze chocoladepizza trouwens al langer een groot succes en zit hij zelfs in de top 3 van bestverkochte pizza’s. 

Dessert getest

Dat je deze chocoladepizza niet als avondeten serveert leek ons logisch, het is echter wel een perfect dessert. Een ideale zoete zonde om te delen met vrienden en familie. Kant-en-klaar de oven in en 10 minuutjes later op tafel, makkelijker kan niet! Dat moesten we dus maar eens uitproberen op een vrijdagavond.

Al snel vulde het hele huis zich met een chocoladegeur. Ik had wel verwacht dat de chocolade door de warmte zou gaan smelten en over de rand van de pizza lopen, maar dat was niet het geval. Je kan de pizza zoals een ‘echte’ pizza snijden en alles blijft gewoon op zijn plaats liggen. Aangezien ik niet zo’n grote fan ben van donkere chocolade was ik blij met de witte topping, die voor de extra zoete toets zorgde en voor mij had ook de bodem gewoon deeg mogen zijn (je begrijpt het, ik ben niet zo’n zoetebekje). Maar man- en zoonlief waren heel enthousiast over de chocoladepizza en konden hem niet snel genoeg opeten. Ik zie me wel voor verjaardagsfeestjes een aantal pizza’s kopen en die dan op tafel zetten, want het is eigenlijk een leuk alternatief voor chocoladetaart en is bovendien snel klaar. Missie geslaagd van Dr. Oetker, zou ik dus zeggen!

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

1 reactie