at 12:10 pm: Gepubliceerd door .

Tijdens de feestdagen worden er meer dan ooit gezelschapsspelletjes bovengehaald, al geldt dat niet voor ons. Wij spelen ook doorheen het jaar heel vaak spelletjes. Dus, toen Speak Out Kids tegen Ouders uitkwam, wilden wij maar al te graag dit spelletje op de testbank leggen. Een verslag!

speak out,wedstrijd

Je kent ongetwijfeld wel het spel dat we vroeger speelden waarbij we een vinger aan weerskanten van onze mond staken, onze mond opentrokken en dan een zin uitspraken die de anderen moesten proberen te raden. Wel, dat bestaat ook in spelvorm. Vorig jaar werd de eerste versie gelanceerd, maar de nieuwe editie is er eentje die kinderen tegen ouders uitspeelt en waarbij ook kleinere mondstukken geleverd worden voor de minder grote deelnemers. Daarnaast zitten er in de doos nog spelkaarten voor de ouders en voor de kinderen, met daarop zinnen die moeten uitgesproken worden, en een zandloper. De bedoeling van het spel is dat je teamgenoten raden wat je gezegd hebt en zo de kaart winnen. Uiteraard is het winnende team datgene dat de meeste kaarten verzameld heeft.

Het is sowieso lachen geblazen als je dit spel gaat spelen. Steek maar eens een mondstuk in je mond en kijk in de spiegel! Maar ook bij het uitspreken van de zinnen wordt er heel wat afgelachen. Het is namelijk onmogelijk om sommige letters nog uit te spreken, probeer de “p” maar eens uit. En de gekke bekken die getrokken worden wanneer een speler een onmogelijk uit te spreken woord toch probeert uit te spreken, zijn helemaal hilarisch! Maar dankzij denkwerk en herhalingen van de zinnen, kan je uiteindelijk best nog wel wat vinden, maar je zal je hoofd erbij moeten houden!

Bekijk hier ook de demo van het spel

Wil jij het ook eens proberen? KidsWelkom mag een exemplaar van Speak Out Kids tegen Ouders weggeven! Wil je kans maken? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar kidswelkom@gmail.com en een antwoord op de vraag: hoeveel personen zullen deelnemen aan deze wedstrijd? De wedstrijd loopt van woensdag 27 december tot en met zondag 31 december 2017 om middernacht. Veel succes! 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.