at 7:10 am: Gepubliceerd door .

Van 10 februari tot 15 april 2018 is het historische Fort Napoleon de thuisbasis voor een nieuwe kinderexpo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. Grote Kunst voor Kleine Kenners geeft bezoekers de kans om zich op creatieve én geestige manier te verdiepen in de moderne kunstgeschiedenis.

kinderexpo.png

Grote Kunst voor Kleine Kenners voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen uit de moderne geschiedenis: Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken in schattige ‘juniorversies’ die gegarandeerd tot de verbeelding spreken. 

De Kunstroof

Acteur Warre Borremans leende zijn stem aan de nieuwste kinderexpo en loodst je aan de hand van enkele unieke vertellingen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen die in de voetsporen van de dieven stappen, want één van de schilderijen werd gestolen! De spannende zoektocht brengt je tot in de kelder en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl je manoeuvreert langs een laserparcours en codeschrift ontcijfert.  

Thaïs Vanderheyden is illustratrice en auteur van de kinderboeken ‘De Warenhuismuisjes’ en ‘De Spiekpietjes’. In ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ leert ze kinderen Kunst met Grote K kennen door van verschillende schilderijen haar eigen versie te maken.

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.