at 10:39 am: Gepubliceerd door .

In de krokusvakantie, die zaterdag 10 februari van start gaat, is er voor jong en oud heel wat te beleven tijdens het JEF festival, een jeugdfilmfestival verspreid over verschillende locaties in Vlaanderen. Naast de geprogrammeerde films, zijn er ook een heleboel animaties en workshops waar je aan kan deelnemen, zoals kokkerellen, je uitleven in een digitale speeltuin, (internationale) gasten ontmoeten en het werk van jonge filmmakers bewonderen.

Spelen met eten moet!

soepopera.jpg

Deze editie van het festival draait helemaal rond het thema ‘koken’, ofte JEF kok. Spelen met eten is toegelaten! Zo maken de allerkleinsten tijdens de masterclass Soep opera een stop motion animatiefilm met groenten, samen met het Nederlandse collectief De Taartrovers. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er de masterclass JEF kok, waarin ze samen met Labeur Local een driegangenmenu koken. Terwijl zij staan te zweten in de keuken, mogen de (groot)ouders naar de film. Inschrijven is nodig voor de masterclasses. 

Ontdek nu al de jongste regisseurs van Vlaanderen

Bewonder op het JEF festival ook het werk van jonge filmmakers (6-14 jaar). Om een kortfilm te maken moet je niet noodzakelijk oud en ervaren zijn. Op zondag 11 februari kan je in het Zuiderpershuis in Antwerpen immers de zelfgemaakte kortfilms bekijken, die door onze jonge cineasten werd gemaakt. Uit meer dan 130 inzendingen maakte de professionele jury een selectie. In die jury zetelden dit jaar Gijs Debraekeleer (reportagemaker bij Ketnet), Britt Raes (regisseur van o.a. animatiefilm Catherine) en Henry Disotuar (filmregisseur en organisator van studentenfilmfestival). Kom zeker een kijkje nemen op de JEF makersdag en wie weet ontdek je hier de nieuwe Michaël R.Roskam of Fien Troch!

cineasten.jpg

Digitale speeltuin en op de foto met de Gruffalo

Het JEF festival loopt tijdens de krokusvakantie tot en met 20 februari 2018. Er zijn festivalvertoningen in 5 steden: Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever. Op de festivallocatie in Antwerpen, Strombeek-Bever en Kortrijk kan je met de hele familie naar het medialab, een digitale speeltuin waarin je kan experimenteren met nieuwe media, techniek en film. Op alle locaties kan je via augmented reality op de foto met de personages van De Gruffalo.

gruffalo.jpg

Speciale premières met gasten

Geen festival zonder speciale gasten, die je na de film kan ontmoeten in Q&A’s en meet & greets. Bestook de cast van onder andere ZOOks (Frank Focketyn, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Warre Borgmans) en Rosie & Moussa (Titus De Voogdt, Dorothée van den Berghe) met vragen. Geniet van een live DJ set van Kendis of feest mee met de cast van Charlie & Hannah gaan uit op een afterparty met DJ Bootsie Butsenzeller.

Prijzen en jury

Tijdens het JEF festival maken 10 langspeelfilms en 11 kortfilms in competitie kans op verschillende awards. Naast de internationale jury, is er ook de kinderjury in Antwerpen en Brugge die hun keuze maken. Deze groep filmfanaten tussen 9 en 12 jaar bekijken en evalueren alle films in competitie. Op de prijsuitreiking (18 februari) worden de winnaars bekend gemaakt.

Tickets en info op www.jeffestival.be.

Gecategoriseerd in :,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.