at 8:14 pm: Gepubliceerd door .

Draag bij tot het bruto nationaal geluk: op 1 maart 2018 wordt iedereen uitgenodigd om even stil te staan en elkaar aandacht en waardering te geven en de Smurfen zijn voor het eerst ambassadeurs van complimentendag! 

Schouderklopje en waardering
Op dinsdag 1 maart wordt de 9de editie van de complimentendag georganiseerd, een organisatie van complimentendag vzw in samenwerking met de iconische blauwe vrienden: de Smurfen! Zelfs Moppersmurf tekent present. Complimentendag leefde enorm de voorbije jaren en steeds meer organisaties springen mee op de kar. 

smurf.jpg

De organisatie en De Smurfen nodigen iedereen uit om even tijd te nemen om een ander een schouderklopje en wat waardering te geven, zomaar, voor niks, gewoon met een compliment. Op deze wijze wil complimentendag iedereen verenigen om bij te dragen aan het Bruto Nationale Positiviteit & Geluk. In een wereld die alleen maar drukker en hectischer wordt, waarin mensen nood hebben aan ruimte en een beetje positieve energie, kan een compliment wonderen doen. 

En met de hulp van de Smurfen wordt complimenten geven nog makkelijker, ze helpen je maar al te graag – op school, op het werk of thuis.

Op school, op het werk of thuis
Naar scholen toe werd er een uitgebreid pakket uitgewerkt, dat zowel leerkrachten als leerlingen aanzet om complimenten te geven. Een grote complimentensmurf die op de speelplaats staat, didactisch materiaal voor de leerkracht, en een mooie set van 30 originele complimentenkaartjes zorgen ervoor dat er een week lang rond complimenten gewerkt kan worden. En met communicatie aan de schoolpoorten zullen ook de gezinnen geïnspireerd worden. 

Daarnaast werd er ook een set complimentenkaartjes voor het grote publiek uitgewerkt. Heb je het een beetje moeilijk met het geven van een compliment? Dan staan de smurfen je bij met een originele inslag. De sets bevatten 30 verschillende kaartjes en zijn verkrijgbaar in een zo’n 3.000 krantenwinkels in heel België. Op elk kaartje geeft een smurf een complimentje, en op de achterkant kan je er een persoonlijke boodschap aan toevoegen. Zelfs Mopper doet mee, jij ook? 

smurf2.png

Gina De Groote, oorspronkelijk initiatiefnemer: “Mijn droom is dat op Complimentendag iedereen, zonder uitzondering, tenminste 1 andere persoon gelukkig maakt met een gemeend compliment vanuit het hart.”  

Complimentendag 2018 wordt georganiseerd met de medewerking van Zagazoe!, Rotary, Relay en Press Shop.

Website: https://www.complimentday.org/

Social Media: Twitter een ‘selfie’ met een leuk Compliment met hashtag #complimentday

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

4 reacties