at 11:14 am: Gepubliceerd door .

Toen we onlangs een weekend doorbrachten in Namen was het nogal druilerig weer en omdat de kinderen niet buiten konden spelen, besloten we naar binnenspeeltuin Pirouette te gaan. En dat bleek een succes!

ballenbad-pirouette.jpg

Leeftijdscategorieën

Bij Pirouette kan je met je kinderen tot 12 jaar terecht. De totale oppervlakte bedraagt maar liefst 1200m² en beslaat twee verdiepingen. Je kan van de ene verdieping naar de andere via de trap of met de glijbaan. De speeltuin is verdeeld in verschillende zones per leeftijdscategorie. Zo is er een peuterzone voor baby’s tot 24 maand, een speellabyrint voor de 2- tot 5-jarigen, een grote luchtkasteelglijbaan voor de kinderen van 5 tot 12 jaar en verder nog een tunnelparcours en drie grote glijbanen. Kousen zijn verplicht op de speeltuigen en dat is een aanrader. Verder zijn er overal stootkussens aangebracht opdat de kinderen zich niet zouden bezeren aan de omheiningen.

tunnel.jpg

Cafetaria

 Op de twee verdiepingen zijn er tafels en stoelen waar je een snack kan eten. Je hebt de keuze uit een croque monsieur, spaghetti, salades, broodjes, pizza, pannenkoeken en wafels. Voor elk wat wils dus en aan schappelijke prijzen. Het eten ga je bestellen aan de toog en samen met je drank krijg je een tafelnummer mee. Even later wordt het eten aan tafel gebracht. Wij kozen voor een croque monsieur voor mama en de kinderen; papa ging voor een broodje met mozzarella en ham. Het eten was echt heel lekker en tot in de puntjes verzorgd: in de salade bij de croque waren er rozijntjes, pijnboompitjes en kortstjes en op het broodje zat een sausje.

Kindvriendelijk

Naast het feit dat een speeltuin op zich al zeer kindvriendelijk is door de speeltuigen, werd hier ook gedacht aan een afgeschermde luiertafel met luieremmer. En vraag gerust om je babypotje op te warmen, ook dit vormt geen enkel probleem. De speeltuigen in de peuterzone zijn aangepast aan de leeftijd en uit zachte materialen, zodat de allerkleinsten zich niet kunnen bezeren. Een glijbaan van het kleinste formaat, waar je peuter ook onder kan kruipen, zorgde voor veel plezier bij onze dochter. Maar ook het ballenbad kon haar heel erg bekoren.

ballenbad-tunnel.jpg

EHBO

Omdat mama zich niet wilde laten kennen trok ze met zoon- en dochterlief op de 6 meter hoge glijbaan van het springkasteel. Eens boven was mama echter iets minder overtuigd van haar durven en dus hield ze zich met haar elleboog tegen bij het naar beneden zoeven. Een tip: doe dat vooral niet! Onderweg voelde ik mijn huid over de glijbaan schuiven en verbranden, met alle gevolgen vandien. Eens beneden begon de verbrande huid aardig te prikken en moest ik bij het onthaal om brandwondenzalf vragen en die hadden ze gelukkig! Het ging meteen een pak beter.

Moegespeeld

De kinderen speelden zowat 3u in de speeltuin en hadden dolle pret, maar stilaan kwam ook de vermoeidheid opzetten en werd het tijd om naar huis te gaan. Vooral de hoge glijbanen (die zelfs mama kriebels in de buik bezorgden) en de vele tunnels om door te kruipen vonden de kinderen het einde. Deze speeltuin heeft alvast hun hart veroverd.

scuifaf-pirouette.jpg

Minpunten

Het enige minpunt dat we bij deze speeltuin kunnen vermelden is dat er duidelijk aangegeven staat bij het labyrint van de 2- tot 5-jarigen dat ouders niet toegelaten zijn. De doorgangen zijn ook erg smal, ook al kan je er uiteindelijk wel door als het echt nodig is. En dat was op een bepaald moment wel het geval, toen ons zoontje op de derde verdieping stond, maar niet meer wist hoe hij naar beneden moest. Even voordien had een andere mama ook al een groter kind erbij moeten halen om haar dochtertje de weg uit het labyrint te wijzen. Een twee- of driejarig kind vinden wij net nog iets te jong om helemaal alleen uit het labyrint te geraken, zeker wanneer het de speeltuin niet (goed) kent. Maar verder was er op deze binnenspeeltuin helemaal niets aan te merken. Ook qua hygiëne scoorde Pirouette hele goed punten!

 Prijs en praktische informatie

De prijs bedraagt 3 euro voor kinderen van 0 tot 2 jaar en 7 euro voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Je kan ook een 10 beurtenkaart kopen voor 60 euro of 5 beurten voor 32 euro.

Op zaterdagen en zondag van 10u tot 12u betaal je slechts 5,5 euro ipv 7 euro.

 
Pirouette
Chaussée de Liège 159
5100 Jambes

Tel: 081/30.13.01

De site: http://www.pirouette.be

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.