at 9:49 am: Gepubliceerd door .

Pasen is voor de meeste chocolatiers de ideale periode om hun fantasie de vrije loop te laten en bij Godiva resulteerde dit in lekkere eitjes met leuke ei-genschappen! In een workshop mochten we in de leer bij meesterchocolatier Ilse Wilmots, in de Godivaboetiek aan de Louizalaan in Brussel en maakten onze eigen gepersonaliseerde figuurtjes. Een leuk idee voor de paasvakantie!

Het paasassortiment

Meerkleurige eieren, diverse figuurtjes zoals kuikens, kippen en klokken; pralinedozen, geschenkdozen en –manden… dat zit er allemaal in het paasassortiment van Chocolatier Godiva. Wie iemand wil verrassen met lekkers, is hier dus aan het juiste adres. Maar, je kan ook zelf aan de slag en een gepersonaliseerd cadeau doen!

godiva,pasen

Workshop

Eind januari mochten we deelnemen aan een workshop, gegeven door meesterchocolatier Ilse Wilmots van Godiva. Ze bedacht enkele leuke eitjes met verschillende ei-genschappen en bracht haar kennis over op de jongste chefs, die zelf de handen uit de mouwen mochten steken. Lucas (bijna vijf) zag het helemaal zitten. Met de short voorgebonden en de koksmuts op het hoofd kon deze chocoladeworkshop beginnen!

DSC_1101.JPG

Voorbereiding

Wat heb je zoal nodig om deze leuke eitjes te maken? Niet veel! Een chocolade ei (!), natuurlijk. De smaak mag je zelf kiezen (wit, melk of puur). Daarnaast ook vloeibare chocolade om mee te plakken en te tekenen (zie verder!), kleine witte ronde chocoladecallets, enkele Godiva carrés en een viertal smaken om mee af te werken, in dit geval bresiliennenootjes, geraspte kokosnoot, speculoos en chocoladeschilfers. Het is ook handig als je een spuitzak met een smal gaatje hebt.

DSC_1104.JPG

Aan de slag!

Men neme een Godiva carré en men spuite ietwat vloeibare chocolade erop. Leg even opzij. Hier moet het ei op komen te staan.

DSC_1165.JPG

Neem vervolgens het chocolade ei, dompel de bovenkant van het ei even in de vloeibare chocolade en draai even rond met het ei om de overtollige chocolade te verwijderen. 

DSC_1189.JPG

Kies een van de smaken om de bovenkant van het ei door te halen. Dankzij de vloeibare chocolade blijven de nootjes, de kokosnoot, de chocolade of speculoos plakken. Dit is het kapsel van je eitje.

DSC_1203.JPG

Zet het ei op de carré en laat de vloeibare chocolade hard worden (zet even in de koelkast of indien je dit in huis hebt, gebruik je een vriesspuitbus waardoor de chocolade onmiddellijk hard wordt).

Spuit met de spuitzak oogjes op de witte chocoladecallets en plak ze met de vloeibare chocolade op het eitje.

DSC_1239.JPG

Gebruik nu de spuitzak om met de vloeibare chocolade een neus en een mond te tekenen.

DSC_1266.JPG

Proficiat, je hebt je eigen leuke ei-figuurtje gemaakt! Extra leuk wordt het als je mama, papa, broer of zus probeert te maken met gekke bekken!

DSC_1282.JPG

Godiva

Wij willen graag Godiva, en Ilse Wilmots in het bijzonder, bedanken voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid! Zowel mama als Lucas genoten van deze leuke workshop. En de eitjes, die hebben Pasen helaas niet gehaald! Reden genoeg dus om opnieuw de handen uit de mouwen te steken!

De site

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.