at 8:37 pm: Gepubliceerd door .

Na de succesvolle lancering van Jumbo iPawn, de bordspellen voor iPad, stelt Jumbo een nieuwe reeks digitale spelen voor: de appCards. Deze interactieve smartphone- en tabletspelen zijn digitale broertjes van succesvolle kaartspelen zoals onder andere het wereldberoemde Pim Pam Pet en Sound Bingo.

appcards.png

Hoe werkt het?

AppCards zijn leuke, actieve kaartspelen, goed voor uren spelplezier voor de hele familie. Eerst moet je uit de App store of Google Play Store de gratis app downloaden op je smartphone en/of tablet. Met deze app kan je vervolgens de appCards-games spelen.

Welke spelen?

Jumbo komt met 3 appCards, die vanaf nu te koop zijn: Colour Slam, Pim Pam Pet en Sound Bingo.

Bij Colour Slam (vanaf 8 jaar) is het de bedoeling dat je wacht tot de muziek op de smartphone en/of tablet stopt en dan de kleuren van je appCards koppelt aan de kleuren die verschijnen op je smartphone/tablet. Wie het eerst ‘slamt’ met de kaart, krijgt de punten. Maar let op voor het Colour Slam alarm!

Pim Pam Pet (vanaf 8 jaar) is de verrassende digitale versie van het wereldberoemde vraag- & antwoord spel. Ook hier moet je zo snel mogelijk een juist antwoord geven vragen, die deze keer door de app gesteld worden. Verzamel zoveel mogelijk letters, maar let op, want de andere spelers kunnen je letters stelen door zelf correct te antwoorden!

Bij Sound Bingo (vanaf 4 jaar) ten slotte, moeten jonge spelertjes het geluid van op de app associëren met de getoonde beelden. Herken je het gebrul van de leeuw, of de stuiteren van een bal? Wie als eerste al z’n kaartjes kan omdraaien, roept ‘Bingo’ en wint!

Getest en goedgekeurd!

Wij testten met onze kinderen van 3 en 5 Sound Bingo en dat was meteen een schot in de roos. De dochter van 3 had geen enkele moeite met het herkennen van de geluiden. Er zijn 4 verschillende kleuren kaarten en je kan kiezen op de tablet/smartphone met welke kleur(en) je wil spelen. Wij speelden telkens met alle kaartjes, zodat het spel iets langer duurde. Eerst hoor je een geluid, maar zie je geen afbeelding, het is dus de bedoeling dat je het kaartje zelf vindt in je collectie. Eens je denkt het gevonden te hebben, kan je met een veeg over het scherm het kaartje omdraaien en kijken of je het juist geraden had. Als je op het kaartje op de tablet of smartphone drukt komt er nog een leuke animatie tevoorschijn.

Wees er alvast op voorbereid dat er verschillende keren na elkaar gespeeld zal worden, want de kinderen wisten van geen ophouden.

Persoonlijk vonden we het, als ouders, een educatief spel (herkennen van geluiden, snelle reactie om het juiste kaartje te vinden…), ontspannend, interactief en tegelijk ook amusant. We vinden het ook een ideaal spel om mee op vakantie te nemen, want het enige dat je nodig hebt is een tablet of smartphone en het doosje met kaarten. Je hebt gegarandeerd voor uren spelplezier.

Extra info

De appCards zijn beschikbaar voor iOS en Android smartphones en tablets.

Meer informatie op http://www.jumbo.eu/appcards/

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.