at 8:21 am: Gepubliceerd door .

Nieuwe wedstrijd Imagination Studios moedigt kinderen aan om hun eigen unieke creaties in te sturen en toont hen een blik achter de schermen van hun favoriete series. Met bekroonde hitseries als Adventure Time, Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Steven Universe is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. In hun zoektocht naar de volgende generatie teken-, schrijf- en animatietalent lanceert Cartoon Network dit najaar met Imagination Studios een gloednieuw initiatief waarbij kinderen gestimuleerd worden om hun creativiteit de vrije loop te laten en verder te ontwikkelen.

cn.jpg

Vanaf 1 september kunnen Vlaamse kinderen deelnemen aan deze online wedstrijd, die opgedeeld is in 3 categorieën: 

Tekenen – 4 tot 8 jaar

Script Schrijven/Storyboard – 8 tot 12 jaar

Animatie – 10 tot 14 jaar

Kinderen kunnen hun fantasie ten volle laten werken in de categorie van hun keuze. Bedenk een nieuw personage in Ben 10, schrijf een geschifte aflevering voor Adventure Time of maak jouw eigen animatiefilm, de mogelijkheden zijn eindeloos! De inzendingen worden online ingestuurd, en wie weet zie je jouw creatie binnenkort wel tot leven komen op Cartoon Network!

Per categorie zijn er heel mooie prijzen te winnen. Zo maak je kans op prachtige tekenpakketten van Staedtler, een gloednieuwe Wacom tekentablet, een unieke drukgevoelige Wacom Bamboo Stylus Fineline en een iPad! Een winnaar per categorie wordt geselecteerd door de ervaren wedstrijdjury: Lectrr – huiscartoonist bij krant De Standaard, jurylid van het Cartoonfestival Knokke – Heist én auteur van tal van strips en illustraties; Maliboe – jong maar bijzonder ervaren scenaristencollectief, schreef mee aan ondermeer: Zone Stad, de film Mannenharten 2 en de animatiereeksen ‘The Baron’ en ‘Talking Tom & Friends’ en Isabelle Cracco (iza) – professioneel begeleidster van de animatiefilm workshops Waf! voor het Fonds Raoul Servais vzw, leerkracht animatiefilm in het deeltijds kunstonderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent.

Op de campagnewebsite kunnen kinderen terecht voor heel wat tips en tricks van makers zoals Ben Bocquelet (Gumball) en Rebecca Sugar (Steven Universe, Adventure Time). Ze kunnen er bijvoorbeeld een rondleiding achter de schermen krijgen en bovendien vinden ze er ook een pak materialen die hen kunnen helpen bij hun deelname zoals teken- en kleurbladen, storyboards, muziekfragmenten, special effects en nog veel meer. Zo zijn ze optimaal voorbereid om aan hun eigen creaties te werken.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Ingrid Vandenbroeck

Commententaren zijn gesloten.